Ferenčina o bivšem talentu Dinama: Bit će velik igrač

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Screenshot: NK Slaven Belupo YouTube

SLAVEN BELUPO i Osijek u 19:15 u Koprivnici igraju utakmicu desetog kola SuperSport HNL-a. Oba kluba su u teškoj situaciji. Slaven nije pobijedio u šest uzastopnih kola te je na jednom slavlju u sezoni, a Osijek je četiri kola bez pobjede. Trener Slavena Roy Ferenčina i veznjak Benedik Mioč najavili su susret na konferenciji za medije.

"Osijek je među četiri najbolje ekipe lige, dosta je uložio u pojačanja. No govorio bih o svojoj ekipi, kojoj vjerujem. Moramo ponoviti igru kakvu smo igrali protiv Rijeke i dio onoga što smo pokazali protiv Dinama. Ponekad nismo imali ni sreće, nadam se da će nam se to vratiti. Grdno smo pogriješili kod gola Rijeke, znamo kako smo ga primili. Nadam se dominaciji u igri i da ćemo osvojiti bodove", rekao je Ferenčina.

Mioč je bivši igrač Osijeka. "Svi znaju da sam prošao omladinski pogon Osijeka i nastupao za prvi tim. Samo sam s jednim igračem u kontaktu, ostali su novi. Ne znam kakva je atmosfera u njihovoj ekipi. Ako smo ispucali dječačke pogreške, vrijeme je da nas krene realizacija", dodao je Mioč. 

"Šakota? Jako nadaren igrač"

Ferenčina smatra da ima ekipu, no traži "20 posto više od nekih igrača, koji to još nisu dali". Vjeruje da će njegova momčad, koja se nalazi na pretposljednjem mjestu, biti dobra protiv petog Osijeka. Trener koprivničkog prvoligaša najavio je i nekoliko zimskih transfera, osobito u napadu.

Ferenčina je komentirao Mateja Šakotu (18), mladog napadača koji je ovog ljeta stigao iz juniora Dinama. Dosad je upisao sedam nastupa te nije zabio gol. "Mlad igrač koji ima dobru povijest. Igrao je za Zrinjski, juniore Dinama... Jako nadaren igrač. Ali, kao i svi drugi, sklon je oscilacijama. Moramo ga istrpjeti, no pokazao je da je velik talent i vjerujem da će biti velik igrač", izjavio je Ferenčina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.