Fedor: Poraz je bio Božje djelo!

POPUT mnogih slavnih boraca, i Fedor Emelianenko se potkraj karijere okrenuo vjeri i Bogu. Posljednjih godinu dana u svojim je izjavama često naglašavao koliko mu je bitan duhovni život, a sinoć je prvi put u karijeri u kavez izašao s križem oko vrata. Nakon prvog poraza u karijeri "odgovornost" je prebacio na višu instancu. Nije pokazivao previše emocija, govorio je vrlo smireno...

> Video - Werdum šokirao svijet: Fedor Emelianenko prvi put poražen u karijeri!

"Jako mi je žao. Žao mi je zbog ljudi koji su mi vjerovali i koji su računali na moju pobjedu. No, sve u životu dolazi s nekim razlogom. Ako je Bog ovako odlučio, to znači da je ovakav rasplet najbolji u ovom trenutku. Na svemu zahvaljujem Bogu", izjavio je ruski borac nakon borbe.

Emelianenko je pokušao objasniti taktiku koju je primijenio u borbi.

"Odmah sam na početku borbe dobro pogodio jedan udarac i htio sam završiti posao što je prije moguće. I u tom sam trenutku napravio grešku. Trebao sam pobjeći iz opasne situacije, ali nisam. Stao sam i Fabricio je taj trenutak iskoristio da bi zaključao trokut. Pokušao sam se pripremiti na najbolji mogući način, no možda ipak nisam radio dovoljno na nekim tehnikama koje su trebale postati automatske. To samo znači da ću morati raditi još jače", objasnio je skromno do danas neporaženi borac.

"Nastavljam s karijerom"

Logično pitanje je hoće li se i dalje nastaviti boriti...

"Zdrav sam, u odličnoj sam formi. Osjećam se jako, jako dobro. Ovdje ću sigurno odraditi još jednu borbu. Nastavit ću, da", riješio je sve dvojbe i umirio javnost.

"Revanš protiv Fabricija"

Iako bi Fabriciju trebao slijediti okršaj za naslov, Fedor želi revanš.

"Sigurno, ako se Fabricio složi, želio bih dobiti priliku za revanš. To bi bilo sjajno. Onaj tko ne pada, ne može niti ustati. Dogodilo se to da sam postao svojevrstan idol. Svi gube, događa se. Ja sam normalno ljudsko biće, kao i svi drugi. Ako Bog tako hoće, pobijedit ću sljedeću borbu."

Na koncu je rekao da ne osjeća nikakav pritisak nakon poraza, jedino olakšanje jer se napokon vraća kući.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.