Fedor najavljuje brz povratak: I ja sam čovjek od krvi i mesa

NAKON što je pretrpio svoj prvi poraz u karijeri, Fedor Emelianenko je preko službenih stranica svoje promotorske agencije M-1 Global najavio brzi povratak - vjerojatno već ove jeseni i, kako stoji u objavi, "zadržavanje pozicije jednog od najvećih MMA boraca svih vremena".

> Video - Werdum šokirao svijet: Fedor Emelianenko prvi put poražen u karijeri!

> Fedor: Poraz je bio Božje djelo!

> Werdum: Prihvaćam revanš s Fedorom, on je moj idol još iz Pride dana!

"Tko ne padne, ne može niti ustati. Nisam trebao tako napasti Werduma na tlu, požurio sam i napravio fatalnu grešku protiv odličnog protivnika. Vjerujem u svoje sposobnosti i vratit ću se treningu. Ovaj poraz ću upotrijebiti da bih u sljedećoj borbi bio još jači nego prije", objašnjava Fedor u izjavi i zaključuje:

"Dogodilo se to da sam ljudima postao idol. Svi gube, događa se. Ja sam normalno ljudsko biće kao i svi ostali."

Millen: Fedor je i dalje najbolji na svijetu

I jedan od čelnih ljudi M-1 organizacije i Fedorov prijatelj, Jerry Millen, razočaran je porazom, no i on prema budućnosti gleda s optimizimom. O povlačenju ruskog borca nema govora, a plan je da se što prije vrati u kavez.

"Čestitke Werdumu, nažalost, Fedor je uhvaćen u zamku. Uvijek smo znali da se ovo može dogoditi, a sada se, nažalost, i dogodilo. Smatram da je i dalje najbolji borac. Nema veze, svi nekada izgube. Otuširao se i sada je u svlačionici prilično tih", objasnio je Millen svoj stav i dodao:

"Bit će, naravno, šok, no Fedor je to dobro podnio. Uvijek sam se brinuo što će se dogoditi u njegovoj glavi, no sve je u redu. Prvo što je rekao je bilo da će se vratiti jači nego prije. On je vrlo snažna i mirna osoba. Puno vremena provodi u molitvi. Bit će dobro i vratit će se."

Overeem: Čestitke Werdumu, ovo je iznenađenje

Razumljivo, za komentar borbe i prvog poraza u karijeri ruskog borca upitan je Alistair Overeem, čovjek koji drži pojas Strikeforceovog prvaka u teškoj kategoriji. Ukoliko ne dođe do revanša Fedora i Werduma, njegov sljedeći protivnik trebao bi biti upravo Brazilac.

"Nisam sigurno očekivao ovakav rasplet, to je iznenađenje. U svakom slučaju, Werdumu svaka čast. Izgledao je jako dobro i mogu samo reći da se veselim borbi protiv njega", izjavio je odmah nakon borbe.

Overeem se 2006. već borio protiv Werduma i izgubio. Sada smatra da će pobijediti...

"Pobijedit ću. Pitanje je samo kako. Bit ću spreman i pobijedit ću. Ja sam šampion i trenutačno najbolji borac svijeta. Uvijek ima prostora za napredak, no u ovom se trenutku osjećam snažno", zaključuje Nizozemac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.