AUSTRALIAN OPEN

Evo zašto Australian Open ima dvije pobjednice

Foto: Twitter

PRIJE tri godine lijeva ruka Petre Kvitove je nakon napada provalnika naoružanog nožem izgledala ovako. Nož joj je zahvatio živce dva prsta ruke s kojom drži reket i doktori su prognozirali da ih više neće moći micati, dakle ni igrati tenis.

Ali, ona je upravo odigrala fantastično finale Australian Opena. 

"Teško mi je ozlijeđena lijeva ruka u pokušaju samoobrane. Potresena sam, ali i sretna što sam uopće preživjela." napisala je Petra Kvitova prije tri godine na Twitteru. Češku tenisačicu, dvostruku osvajačicu Wimbledona, tada je stanu napao i teško ozlijedio provalnik. 

Operacija spašavanja njenih živaca, prstiju i karijere trajala je četiri sata. I doktori su uspjeli. 

Kvitova se tenisu vratila nakon pet mjeseci, ali dvostruka osvajačica Grand Slama nikako po povratku nije mogla dalje od četvrtfinala na nekom od četiri najveća turnira. Sve do sada, kada je došla do finala Australian Opena, Grand Slama kojeg je morala propustiti zbog nesreće.

Na putu do finala prošla je šest suparnica i nijednoj nije pustila ni set. 

Meč za trofej, ali i za svjetski Broj 1, bio je jedan najdramatičnijih mečeva u povijesti Australian Opena. Naomi Osaka pobijedila je Petru Kvitovu s 7:6(2), 5:7, 6:4 u fantastičnom finalu punom preokreta

Kvitova (28) je ovo nazvala najvećim uspjehom svoje "druge karijere", a nakon meča dobila je jednako glasne ovacije kao i sedam godina mlađa osvajačica naslova.

U govoru na ceremoniji proglašenja pobjednice istaknula je: 

"Željela sam pobjediti i podići trofej. Ali, mislim da sam već pobijedila. Kada sam se vratila tenisu prije dvije godine. Za mene je to čudesan pothvat. Jer nisam bila sigurna hoću li uopće više moći držati reket." govorila je Kvitova suznih očiju.

Poklonila joj se i pobjednica Osaka:

"Petra, želim ti iskazati najveće čestitke. Prošla si toliko toga.  Uvijek sam željela igrati s tobom. Ali iskreno, nisam htjela da naš prvi meč bude onaj u kojem jedna mora osvojiti, a druga izgubiti Grand Slam."

Svaka čast Osaki, ali ovaj Grand Slam ima dvije pobjednice. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.