hnl europa

Evo što Dinamu treba za treći pot Lige prvaka

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO je u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka izgubio 1:0 kod Bodo/Glimta, ali ako sutra od 21 sat na Maksimiru nadoknadi zaostatak protiv norveškog prvaka, izborit će skupinu LP-a. Dinamo bi pred ždrijeb najjačeg nogometnog natjecanja bio u posljednjoj, četvrtoj jakosnoj skupini, ali ako prođe Bodo mogao bi biti čak i u trećem potu. Za to bi u zadnjem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka trebali ispasti Rangers i Benfica. 

Dinamo je po koeficijentu drugi od osam klubova u četvrtom potu, ispred njega je samo Rangers. Ako bi škotski velikan ispao sutra protiv kod PSV-a, nakon što je prva utakmica u Glasgowu završila 2:2, a Dinamo prošao Bodo, hrvatski prvak bio bi najbolji u četvrtoj jakosnoj skupini.

Večeras će Dinamo navijati za ukrajinskog imenjaka protiv Benfice, jer bi se ispadanjem lisabonskog kluba otvorilo jedino mjesto u trećem potu, pa bi Dinamo prolaskom Bodoa te ispadanjem Benfice i Rangersa ušao u treću jakosnu skupinu LP-a.

Tako bi prilikom ždrijeba grupne faze izbjegao Borussiju Dortmund, Salzburg, Šahtar, Inter, Napoli, Sporting Lisabon i Bayer Leverkusen. Ipak, Benfica na svom terenu brani velikih 2:0 iz prve utakmice protiv Dinama Kijev.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.