ČEKAMO FINALE Evo s kakvim gorostasom se Mirko bori za naslov

Foto: Getty Images

U VELIKOM finalu Rizin Grand Prixa Mirko Filipović će se boriti s Irancem Amirom Aliakbarijem!
 
Taj 29-godišnji iranski borac je bivši azijski i svjetski prvak u hrvanju grčko-rimskim stilom. Prvak svijeta bio je dvaput, 2009. i 2013. godine. Međutim, druga pobjeda mu je naknadno poništena zbog pada na doping testu. Hrvački skor mu je 14:1, dok je u slobodnoj borbi još uvijek neporažen.

Pobjeda u polufinalu Rizina nad Rusom Moldavskim bila mu je peta u karijeri. Iako je suparnika uspio srušiti i u prvoj rundi i odvući ga u parter, nije bilo znatnije akcije. U drugoj je više puta rušio ruskog borca i pomoću prednosti u kilaži zadržavao ga na podu. I u otvorenoj razmjeni udaraca na nogama Rus je pokazao puno više, zbog čega je i sudačka odluka bila podijeljena. Ipak, hrvački posao Aliakbarija bio je dovoljan za pobjedu.
 
Prve tri borbe u karijeri završio je prekidom i to tehničkim nokautom, što pokazuje kako nije samo vrstan hrvač, već i opasan udarač. Vrhunac karijere definitivno mu je pobjeda u četvrtfinalu Rizinova turnira, kada je sudačkom odlukom pobijedio Heatha Herringa, nekadašnju Pride i UFC zvijezdu (kojeg je pobijedio i Cro Cop 2003. godine). Iranac je prije polufinalnog dvoboja težio oko 120 kilograma, 15 više od Cro Copa.
 
 
 
 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.