Engleske legende: Produžeci se moraju ukinuti, igrači će puknuti

Foto: Profimedia

RIO FERDINAND i Gary Lineker, legende engleskog nogometa, a danas stručni komentatori za BBC, smatraju da bi se produžeci nogometnih utakmice trebali ukinuti zbog prevelikog opterećenja igrača. Njihova je ideja da se u slučaju izjednačenog rezultata odmah pristupi raspucavanju jedanaesteraca.

Zaključili su to nakon 120 minuta bez golova u četvrtfinalnoj utakmici Europskog prvenstva između Francuske i Portugala. Francuska, koja na dosadašnjem Euru još nije postigla gol iz igre, izborila je polufinale nakon boljeg izvođenja udaraca s bijele točke.

Ferdinand: Nije pošteno prema igračima

"Moram priznati da ovih dana propitkujem smisao produžetaka. Kraj je nevjerojatno teške nogometne sezone, a od njih se traži da odigraju jako puno utakmice. Mislim da je to jedan od razloga zašto igrači na ovom turniru izgledaju tako umorno", rekao je Lineker i ponudio rješenje:

"Rio, možda bi im se moglo dati nešto zauzvrat kad se od njih već traži da toliko puno igraju. Recimo, mogli bi se ukinuti produžeci. Kada dođe do njih ionako svi žele gledati penale."

"Doći će do točke pucanja. Igrači će puknuti. Budemo li smišljali nova natjecanja i nove utakmice, igrači će puknuti. Mislim da to nije pošteno prema njima. Mora se pronaći način da se smanji minutaža koju igraju. Umjesto da se igraju produžeci trebalo bi se odmah pristupiti izvođenju jedanaesteraca", rekao je Ferdinand.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.