EHF pokrenuo istragu protiv Lemmea i Ulricha zbog torbe s 50 tisuća zelembaća

EUROPSKA rukometna federacija otvorila je istragu protiv najpoznatijeg rukometnog sudačkog para kako bi istražila navode njemačkih medija prema kojima su oni primili mito.

Frank Lemme i Bernd Ulrich i službeno se nalaze pod istragom zbog sumnji da su pogodovali Čehovskim Medvedima u finalu Kupa pobjednika kupova 2006. godine. Podsjetimo, Rusi su u uzvratu svladali Valladolid osam razlike, anulirali prednost Španjolaca od sedam pogodaka te osvojili prvi i jedini europski trofej.

Njemački sudački dvojac, koji je godinama slovio za najbolje suce na svijetu, navodno je prilikom pregleda na carini u moskovskoj zračnoj luci Šeremetjevo uhvaćen sa 50 tisuća američkih dolara u torbi za koje se sumnja da su zapravo mito nekoga od predstavnika Čehovskih Medveda za suđenje u finalu.

Lemme i Ulrich su suspendirani, neće voditi utakmice njemačkog prvenstva, Lige prvaka i kvalifikacija za Europsko rukometno prvenstvo.

"EHF će istražiti okolnosti oko ovih optužni. Zatražena ja analiza susreta od strane eksperata. Nakon toga ćemo moći nešto više reći o ovom sluačju", kažu u EHF-u.

Inače, slučaj Lemme - Ulrich drugi je u nizu skandala s korupcijom rukometnih sudaca. Podsjetimo, pod istragom je i poljski sudački par Baum i Goralczyk na koje je pala sumnja da su pogodovali Kielu u finalu Lige prvaka 2007. kada je njemačka momčad na čelu s Nokom Serdarušićem svladala Flensburg.

Za sada nema novih informacija oko toga tko je "zagrebačka veza za namještanje" koja se cijelo vrijeme spominje po njemačkim medijima.

M.Š.
Foto: Fotomontaža

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.