Dragovoljac kreće protiv Dinama: Sve su misli usmjerene opstanku

DRAGOVOLJAC povratak na prvoligašku scenu slavi protiv Dinama. No, kao i u mnogim manjim prvoligaškim središtima, čuje se zapomaganje za Ligom 16. Sezona nije ni krenula, a mnogi već razmišljaju kako izboriti opstanak. Uoči sezone predsjednik Hrvatskog dragovoljca Ivica Perković predstavio je planove i očekivanja kluba, ali se najprije osvrnuo na teško stanje u hrvatskom nogometu.

Perković: Ispadanje naših klubova u Europi je opomena svima

"Napravili smo plan, dogovorili ciljeve, imperativ je bio ostanak u prvoj ligi, ali onda nas je iznenadila odluka o smanjenju lige na 12 klubova od sljedeće sezone. To za nas znači dodatni napor i dodatna sredstva za pojačanja, na koja nismo računali, jer vjerujemo da bi s postojećim kadrom uspjeli osigurati dobar plasman. Nismo bili spremni na ovo", započeo je Perković.

"Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu, oni koji su htjeli komercijalnu ligu 12 ili mi koji smo htjeli da se naši mladi igrači razvijaju kroz ligu 16. Jako nam je žao naših klubova koji su poraženi u Europi, ali to nam je svima opomena zbog stanja u domaćem nogometu", dodao je predsjednik povratnika u Prvu HNL.

"Želimo igrati na svom stadionu"

Radovi oko stadiona u Sigetu su u punom jeku kako bi spremni dočekali početak sezone, no još nisu dobili licencu za igranje utakmica na njemu.

"Za nešto više od mjesec dana dobit ćemo novi objekt, koji će poslužiti i budućim generacijama. Radi se o modernim svlačionicama i to je bio najveći nedostatak stadiona. Inspekcija nam tek treba doći, a nadamo se da će imati razumijevanja i da će nam izvršni odbor HNS-a dati zeleno svijetlo da igramo na svom stadionu. Tražimo isto razumijevanje koje su imali prema Istri 1961 koja, za razliku od nas, nema ni rasvjetu. Prvi domaći susret s Lokomotivom ipak ćemo igrati u Kranjčevićevoj za koju nam je predsjednik Zagreba Dražen Medić dao suglasnost", rekao je Perković.

Trener Mladina: U ligi 12 nema mjesta za mlade igrače


Novinarima se tada obratio i trener prve momčadi Davor Mladina, koji je također napomenuo kako je odluka o smanjenju lige poremetila planove za novu sezonu.

"Zadovoljan sam pripremama na kojima smo odigrali 12 prijateljskih susreta, većinom s prvoligaškim momčadima, kako bi momčad dobila potrebno iskustvo. Zbog smanjenja lige i teže borbe za ostanak morat ćemo nadopuniti kadar nekim iskusnim pojačanjima, jer u ligi 12 ne možemo se boriti samo s mladim igračima", rekao je Mladina.

Kapetan Grgić: Kamere su nam dodatni motiv protiv Dinama

U subotu Dragovoljac starta na Maksimiru.

"To je za nas najteža, ali i najlakša utakmica. Teška, jer se radi o najkvalitetnijoj momčadi, a lagana jer će na igrače biti najmanje pritiska. Dobro je i što trenutno nisu u najboljoj formi", dodao je trener čija će momčad već prvu utakmicu igrati pred televizijskim kamerama.

"Televizija nam je dodatni motiv, a ne opterećenje. Ako damo maksimum, sigurno se nećemo osramotiti", rekao je kapetan momčadi Mate Grgić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.