Donio je Rijeci dva Kupa, a u ovom finalu je na "krivoj" strani. Što će s njim biti?

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO i Rijeka u srijedu u 19 sati na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala SuperSport Kupa. Uzvrat je za tjedan dana na Rujevici, a pomalo je nevjerojatno da će se ovo finale igrate na pravilo gola u gostima, koje je u ozbiljnom nogometu ukinuto prije tri godine.

I Željko Sopić i Sergej Jakirović su na press konferencijama uoči utakmice bili dosta kritični prema tome, ali i prihvatili da su pravila takva kakva jesu. Obojica na raspolaganju imaju najjači mogući sastav, a Sopić je u Varaždinu odmarao manje-više sve najbolje igrače kako bi bili spremni za današnju utakmicu.

Dinamo Kup čeka od 2021. godine kad je u finalu u Velikoj Gorici pobijedio Istru 6:3. Zadnje dvije godine Kup je osvajao Hajduk, a prije toga je dvije godine zaredom Kup osvajala Rijeka. Godine 2019. u finalu u Puli pobijedila je Bjeličin Dinamo 3:1, a godinu dana kasnije je na Šubićevcu slavila protiv Lokomotive 1:0.

Ključan igrač Rijeke

U obje te utakmice ključan igrač Rijeke bio je Tibor Halilović. On je u Puli zabio gol za vodstvo Rijeke 2:0, a protiv Lokomotive je golom u 76. minuti donio Rijeci novu titulu. Pola godine kasnije, u zimskom prijelaznom roku, Halilović je otišao u Heerenveen za milijun i pol eura, odakle je ljetos stigao u Dinamo kao slobodan igrač.

Na njegovu dolasku inzistirao je Jakirović i Halilović se trebao boriti za mjesto u prvoj momčadi. No, iako je odigrao par solidnih utakmica, uoči današnjeg finala je miljama daleko od udarne postave.

Ove sezone upisao je tek 18 nastupa i zabio tri gola uz jednu asistenciju. Na njegovim pozicijama odlično su igrali Josip Mišić i Petar Sučić dok je Martin Baturina bio siguran prvotimac. Halilović ima ugovor s Dinamom do kraja lipnja, novi mu neće biti ponuđen i on će ovog ljeta, kao i još neki njegovi suigrači, tražiti novi klub kao slobodan igrač.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.