Domenech: Uživao sam biti francuski izbornik

RAYMOND DOMENECH okončao je svoju misiju na dužnosti izbornika francuske nogometne reprezentacije debaklom u svakom smislu riječi.

Tricolore njihovi sunarodnjaci nisu ispratili na Svjetsko prvenstvo s velikim očekivanjima iako je Francuska prije četiri godine u Njemačkoj igrala finale Mundijala. Ovoga puta su ankete pokazivale da Francuzi ne vjeruju svojoj reprezentraciji koja je ionako odlazak u Južnoafričku Republiku izborila na jedvite jade, odnosno "rukometom" Thierryja Hernyja u dodatnim kvalifikacijama protiv Irske.

Na jugu Afrike se francuska reprezentacija obrukala u svakom smislu. Igračkom, jer nisu pokazali gotovo ništa, rezultatskom, jer su u tri utakmice osvojili samo jedan bod, ali možda ipak najviše skandalima, svađama, aferama, podjelama u reprezentaciji na klanove, izbacivanjem Nicolasa Anelke iz momčadi, odbijanjem treniranja i tako dalje. Svojim su aferama Galski pijetlovi punili stupce i naslovnice svjetskih, a ne samo francuskih tiskovina.

Konačni udarac Francuskoj je zadala Južnoafrička Republika, svladavši je u 3. kolu A skupine sa 2:1. Cinici će reći kako su u tom dvoboju Francuzi ipak napredovali jer su, za razliku od prva dva dvoboja, zabili barem jedan gol. Potpisao ga je Malouda, ali u 70. minuti, čime je tek ublažio pobjedu domaćina.

Izbornik Raymond Domenech okončao je svoju šestogodišnju misiju na klupi Francuske. Naslijedit će ga Laurent Blanc. Neposredno nakon poraza od Južnoafričke Republike, Domenech je izjavio:

"Tužan i razočaravajuć nastup. No, u ovoj utakmici sam barem u našoj momčadi vidio ono što sam želio gledati od početka – srčanost i zajedništvo. Jedna nesreća ne dolazi sama, kada te krene loše, onda i dalje ide loše. Razočaran sam i tužan, kao i svatko kome je stalo do ove momčadi. I dalje smatram da ova momčad ima veliki potencijal. Svome nasljedniku želim puno sreće, naravno, i cijeloj momčadi. Volim francusku reprezentaciju i uživao sam na dužnosti njezinog izbornika. Želim puno sreće i uspjeha onima koji dolaze", zaključio je Domenech.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.