Domaća CS:GO liga u Split će dovesti ponajbolje igrače iz regije

Foto: Index

CSADRIA Clan Championship regionalno je natjecanje u Counter-Strike: Global Offensiveu čija će se LAN završnica odigrati u Clan Gaming centru u Splitu 31. ožujka. Ponajbolji igrači iz cijele regije natjecat će se mjesec dana, a četiri najbolja borit će se u Splitu za nagradni fond veći od 20 tisuća kuna. 
 
Nakon završetka Vip Adria League i Esports Balkan League, dvije najveće esport lige u regiji, uslijedila je pauza. Timovi su slagali postave za novu sezonu, ali zbog promjene u rasporedu pauza za igrače CS:GO-a u regiji se neočekivano produžila. Od prosinca prošle godine timovi nisu imali priliku natjecati se u regiji. Nedavno najavljena liga CSadria Clan Championship to planira promijeniti. 
 
Kroz dva kvalifikacijska kupa osam timova izborilo je pravo nastupa u ligi. Kroz ožujak timovi će se natjecati u online dijelu lige, a četiri najbolja tima plasirat će se na LAN završnicu koja će se održati u Clan Gaming centru u Splitu. Jednom od najbolje opremljenih centara za sve ljubitelje gaminga i esporta u ovom dijelu Europe. Svi mečevi bit će prenošeni na Twitch.tv platformi te Facebook stranici CSadrije. 
 

 
Clan Gaming centar u Splitu postao je jedno od glavnih okupljališta gamera u tom gradu. Više od 30 gaming konfiguracija te nove i retro konzole u adekvatno uređenom prostoru pokazali su se kao pun pogodak. U sklopu centra nalazi se i lokal u kojem posjetitelji uz piće i hranu mogu pratiti esport natjecanja te se zabavljati uz društvene igre. 
 
Da je scena željna ovakvih projekata, potvrđuje i više od 70 timova koji su se pokušali kvalificirati za glavni dio natjecanja. Potencijal domaćeg esporta prepoznali su i PBZ, Vandal Shop, HOK i Zalagaonica.eu koji su omogućili nagradni fond te snose dio troškova organizacije, a UVI eSports, Mankaze i White Shark doprinijeli su hardware nagradama te omogućili da i svi gledatelji natjecanja dobiju priliku nešto osvojiti.
 
Foto: Clan Gaming 
 
Jedan od najboljih timova u regiji je nakon kvalifikacije za CSadria Clan Championship potpisao ugovor s domaćom esport organizacijom KlikTech, a izgledno je kako će novo regionalno natjecanje pomoći i ostalim igračima i timovima da pokažu što znaju i možda privuku pozornost nekih od regionalnih tvrtki koje žele ući u esport industriju. Iako je nagradni fond natjecanja nešto manji u odnosu na Esports Balkan League i Vip Adria League, iz CSadrije nas uvjeravaju da je cilj natjecanja ponuditi tvrtkama ulazak u esport, a igračima i timovima pružiti priliku da se natječu u regiji te nastave razvijati vlastite vještine. 
 
Prvi mečevi počinju u subotu 10. ožujka u popodnevnim satima, a kako esport izgleda u domaćoj izvedbi, možete pratiti na csadria.org portalu i pratećim društvenim mrežama.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.