Dodig u četvrtfinalu sarajevskog Challengera

HRVATSKI  tenisač i novopečeni Davis Cup reprezentativac Ivan Dodig kvalificirao se u četvrtfinale ATP Challengera u Sarajevu, koji se igra na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 30.000 dolara.

Dodig je u osmini finala pobijedio svog partnera u igri parova na ovom turniru, 8. nositelja turnira, Čeha Lukaša Rosola sa 6:3 i 7:5, te mu uzvratio za prošlogodišnji poraz u kvalifikacijama turnira u Beču. Dodig je trenutno na 160. mjestu ATP ljestvice, a Rosol na 211. poziciji.

U četvrtfinalu će Dodig igrati protiv Ismara Gorčića iz Bosne i Hercegovine, koji na rang ljestvici zauzima tek 577. mjesto, ali je s dvije pobjede u tri seta odlično iskoristio pozivnicu organizatora. U osmini finala je pobijedio trećeg nositelja, Švicarca Stephanea Bohlija 6:4, 6:7(4), 6:3.

Dodajmo da su Dodig i Rosol, nakon međusobnog ogleda u pojedinačnoj konkurenciji, zajedno izborili plasman u polufinale igre parova, pobijedivši treće nositelje, Austrijance Peyu i Slanara 6:3, 6:4. Sljedeći protivnici bit će im 2. nositelji, Švicarac Yves Allegro i naš Lovro Zovko.

 

ATP Challenger Sarajevo, osmina finala:

Dodig – Rosol (8) 6:3, 7:5

Gorčić – Bohli (3) 6:4, 6:7(4), 6:3

parovi, četvrtfinale: Dodig / Rosol – Peya / Slanar (3) 6:3, 6:4

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.