Đoković pregazio i Soderlinga za 35. pobjedu ove godine: "Nevjerojatno sam fokusiran"

NI dalje se ne nazire kraj pobjedničkoj seriji Novaka Đokovića. Srpski je tenisač u četvrtfinalu ATP Masters 1000 turnira u Rimu došao do 35. pobjede ove godine u isto toliko odigranih mečeva.

Drugi igrač svijeta je lakoćom s rimske zemlje otpuhao Šveđanina Robina Söderlinga, za samo sat i 17 minuta bilo je 6:3, 6:0. Đoković je samo na početku dvoboja imao malo problema, što je Söderling iskoristio i već u prvom gemu napravio break. No, nije se dugo imao prilike radovati jer je već u sljedećem gemu izgubio svoj servis. Osvojio je potom još dva gema, ali nakon toga je za njega sve krenulo nizbrdo.

Đoković je nakon 3:3 u prvom setu nanizao devet gemova i ekspresno zaključio meč. Söderling je kod 3:0 u drugom setu zatražio medicinsku stanku, ali ni nakon nje nije imao odgovor za suparnikovu igru. Štoviše, Đoković je završio meč s 15 osvojenih poena u nizu! Za srpskog je tenisača to šesta pobjeda u sedam dosadašnjih ogleda sa Söderlingom koji je jedino slavlje ubilježio 2009. na ATP Finalsu.

Đokoviću nedostaje sedam pobjeda do McEnroeovog rekorda

Sve je bliže velikom rekordu kojeg drži John McEnroe koji je 1984. godine nanizao 42 startne pobjede u godini.

"Protiv Söderlinga sam bio spreman na sve. On je strašan server i žestok na osnovnoj liniji, no moram ponoviti kako sam zbilja nevjerojatno fokusiran u svim mečevima ove godine. Igrao sam od prvog do zadnjeg poena isto i to mi donosi uspjeh", rekao je Đoković i najavio subotnji polufinale protiv Britanca Murraya.

"Sve znamo jedan o drugom. Znam i da ćemo gadno gristi i on i ja za pobjedu u subotu."

Đokovića sada čeka Andy Murray koji je ranije sa 1:6, 6:1, 6:1 svladao Nijemca Floriana Mayera i postao prvi Britanac u polufinalu Rima nakon 1932. godine.

Rafael Nadal, koji je u četvrtfinalu bio bolji od našeg Marina Čilića, u subotu će igrati protiv Richarda Gasqueta. Francuz je dan nakon pobjede protiv Rogera Federera nadigrao i Čeha Tomaša Berdycha sa 4:6, 6:2, 6:4.

Stosur izbacila braniteljicu naslova u četvrtfinalu

Aktualna osvajačica Roland Garrosa, Talijanka Francesca Schiavone, poražena je u četvrtfinalu velikog WTA turnira u Rimu od Samanthe Stosur koju je lani svladala upravo u finalu pariškog Grand Slama.

Australka je pobijedila Schiavone (30) pred njezinim navijačima sa 6:2, 6:4. Bio je to deveti međuosbni meč ovih tenisačica i šesta pobjeda tri godine mlađe Stosur koja je u petak bila toliko dominantna da je suparnici dopustila samo jednu priliku za break koju ova nije znala iskoristiti.

Najbolja svjetska tenisačica Caroline Wozniacki prvi se put plasirala u polufinale rimskog turnira. U tri je seta, sa 6:3, 1:6, 6:3, bila bolja od pete nositeljice Jelene Janković. Treća joj je to pobjeda u sedmom dvoboju protiv Srpkinje koja je dvaput u karijeri osvajala naslov u Rimu.

"Jelena je velika tenisačica, a ovdje je ranije imala dobre rezultate. Uvijek je teško protiv nje, to su dugi mečevi s mnoštvom izmjena i malo lakih poena. Uvijek je ljepše pobijediti brzo, ali dokle god pobjeđuješ, nije važno treba li ti za to jedan ili četiri sata", rekla je 20-godišnja Dankinja.

Wozniacki će u polufinalu igrati protiv Ruskinje Marije Šarapove kojoj je Bjeloruskinja Viktorija Azarenka predala meč i to nakon što je osvojila prvi set. No, tijekom cijelog je meča četvrta igračica svijeta imala problema s ramenom zbog čega je kod 3-0 za Šarapovu u drugom setu odlučila odustati od daljnje borbe.

WTA Rim:

Wozniacki (1) – Janković (5) 6-3, 1-6, 6-3

Šarapova (7) – Azarenka (3) 4-6, 3-0, predaja Azarenke

Na Li (4) – Arn 6-3, 6-1

Stosur (6) – Schiavone (2) 6-2, 6-4

 

ATP Rim, četvrtfinale:

Nadal (1) – Čilić 6-1, 6-3

Gasquet (16) – Berdych (7) 4-6, 6-2, 6-4

Murray (4) – Mayer 1-6, 6-1, 6-1

Đoković (2) – Söderling (5) 6-3, 6-0

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.