ATP CUP

Đoković i Troicki ispisali povijest za Srbiju i donijeli joj prvi ATP Cup

Foto: EPA-EFE

SRBIJA je prvi pobjednik novog teniskog natjecanja, ATP Cupa! U odlučujućem meču parova u Sydneyju Đoković i Troicki su rezultatom 6:3, 6:4 svladali kombinaciju Carreno - Busta Lopez i tako Srbiji u finalu protiv Španjolske donijeli trijumf 2:1.

Roberto Bautista-Agut donio je prvi bod Španjolskoj u meču protiv Dušana Lajovića pobjedom 7:5, 6:1. Novak Đoković je poravnao rezultat u teniskom klasiku protiv Rafe Nadala pobjedom 6:2, 7:6. Nije se odmarao u parovima, izašao je s Viktorom Troickim i vodio svoju reprezentaciju do velike pobjede.

Nisu Đoković i Troicki dobro krenuli, izgubili su servis odmah u prvom gemu meča, ali vraćaju break kod 3:2 za Španjolce, a onda rade još jedan break u sljedećem servis-gemu protivnika i lagano privode set kraju

U drugom setu nije bilo nikakvog problema, odmah čine break u prvom gemu i zadržavaju tu prednost do kraja meča, dopustivši samo jednu break-priliku na svom servisu.

Novo natjecanje je odgovor Piqueu

ATP Cup odgovor je ATP-ja ITF-u na redizajnirani Davis Cup koji se odigrao pred kraj prošle godine pod vodstvom stopera Barcelone i biznismena Gerarda Piquea. Sistem natjecanja je vrlo sličan, kao i novčane nagrade, no najveća je razlika što ATP Cup nosi bodove igračima na ATP ljestvici, dok Davis Cup nije imao takav sistem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.