SERIE A

Direktor talijanskog saveza objasnio kada Eriksen može opet zaigrati za Inter

Foto: Guliver

DIREKTOR Talijanskog nogometnog saveza Franco Braconaro otklonio je dilemu o tome hoće li Christian Eriksen, koji je na prvoj utakmici Eura dobio srčani udar, nastaviti karijeru u Interu.

Objasnio je da danski reprezentativac može ponovno zaigrati u Italiji samo ako se pokaže da je potpuno zdrav i ako ukloni defibrilator koji mu je ugrađen u tijelo.

"Trenutačno Eriksen ne smije igrati. Ako mu uklone ICT uređaj jer je s njim sve u redu, može se vratiti u Inter", rekao je Braconaro za Radio KissKiss Napoli, prenose talijanski mediji.

Pravila u Italiji su ista za profesionalce i amatere

Talijanski nogometni savez brani natjecanje na profesionalnoj i amaterskoj razini svima s ozbiljnim srčanim problemima. Dakle, za Inter će ponovno zaigrati tek kad dokaže da je sasvim zdrav i da se više ne mora oslanjati na tehnologiju.

To pravilo ne vrijedi u nekim drugim zemljama. Primjerice, nizozemski reprezentativac Daley Blind ima ugrađen isti uređaj od 2019. godine, a uredno igra za Ajax.

"Pogledajte me danas. Zato svima kažem da ostave Christiana na miru. Kad sam dobio zeleno svjetlo od liječnika u bolnici i klubu, osjećao sam se spreman za povratak. Najvažnije je da si spreman u glavi", poručio je Blind nedugo nakon što se danski reprezentativac srušio na travnjaku.

Nagađa se da će Eriksen svakako propustiti veći dio ili cijelu sezonu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.