Direktor Osijeka: S navijačima moramo otkriti u čemu je problem

Screenshot: NK Osijek Facebook

DIREKTORA NK Osijeka Vladimira Čohara na konferenciji za medije, na kojoj je predstavljen novi/stari trener Zoran Zekić, pitali su o odnosima s navijačima, o potrazi za novim sportskim direktorom te klupskom statusu unutar Hrvatskog nogometnog saveza.

Podsjetimo, Osijek je uslijed rezultatske krize smijenio trenera Stjepana Tomasa i sportskog direktora Ivicu Kuleševića. Nezadovoljstvo je izrazila navijačka skupina Kohorta. "Cilj vam nije naslov prvaka!? Pa nije ni žvaka za seljaka! Neradnici, odjebite iz NK Osijeka!" stajalo je na transparentu Kohorte na utakmici Osijek - Rudeš (3:0). Pored njega bio je manji transparent na kojem je pisalo: "Uprava, odlazi!"

"Pozdrav svima. Ovdje sam kako bih osobno te u ime Uprave izrazio dobrodošlicu Zoranu. Dosad ovo nisam radio, nisam dolazio na presice. Ovim činom želim doprinijeti pozitivi za koju očekujemo da će se događati. Molim vas da Zoran bude tema presice. Ako bude kakvo pitanje za mene, odgovorit ću. No, ako ikako može, neka pitanja budu za Zorana", rekao je Čohar, a zatim dobio pitanja novinara.

Što je s pitanjem sportskog direktora?

Sportski direktor je važna tema kojom ćemo se pozabaviti. Prvo je bilo važno riješiti pitanje trenera, koji je kamen temeljac kluba. Sve će se njega pitati. Situacija je delikatna. Ubrzo ćemo početi razgovarati o stvarima koje će se događati.

Bez navijača ne ide, s njima je lakše. Nikome nije lako slušati poruke kakve su dolazile u zadnje vrijeme. Vjerujem da će se i one promijeniti uz bolje rezultate. Svaki navijač bi prvenstveno trebao biti navijač i bodriti svoj klub.

Je li klub komunicirao s nezadovoljnim navijačima?

Bilo je jako puno komunikacije s navijačima. Možda je i moja pogreška što to nisam isticao. Uvijek sam komunicirao sa svima kojima je Osijek drag. Znamo u kakvom se biznisu nalazimo. Puno faktora ovisi hoće li lopta otići u gol ili ne. Zekić je došao zbog svojih trenerskih kvaliteta, to ne smije biti upitno. Ozbiljan smo klub, želimo biti još bolji.

Vrhunski ljudi rade na vrhunskim mjestima, to želimo. Dobijemo li usput pozitivan PR, to je dodatna vrijednost. U prvom redu tražili smo vrhunskog trenera. Zekić to jest. On će to svojim radom potvrditi ili neće. A to neće biti razlog stresa prema navijačima. S njima treba razgovarati i otkriti srž problema, sigurno nije samo rezultat. Te dvije stvari treba odvojiti.

Koliko klub može pomoći treneru i sebi da ima bolji status u HNS-u, koji nije onakav kakav bi trebao biti?

To je tema koja se provlači ne samo u NK Osijeku već i drugim klubovima. Obaveza kluba je staviti trenera u najbolju moguću poziciju da bi mogao ostvariti planove na terenu. Nekad uspije, nekad ne. Mi dobijemo kasnije što je najgore u kontekstu odnosa, sudačke organizacije HNS-a, drugih klubova i tako dalje.

Svi bismo trebali povući ručnu. Možemo biti zadovoljni ligom i organizacijom. Kada se dogode anomalije, reagirat ćemo. Načelno moram reći da situacija nije dramatična i kritična kako je bila prije. Iako mislim da je naša zadnja reakcija bila opravdana. Dat ćemo šansu svima. Greške se događaju, to je normalno, ali nisu namjerne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.