Dinastija Emelianenko se nastavlja: Nakon Fedora i Aleksandera i Ivan u ringu




ZA RAZLIKU od svog starijeg i puno poznatijeg brata Fedora, Aleksander Emelianenko jasno je dao do znanja da ubrzo želi u UFC-ov oktogon. Američka organizacija već nekoliko godina ne uspijeva pronaći zajednički jezik s najboljim borcem sadašnjice, no to nije spriječio Aleksa da u posljednjem intervjuu najavi ulazak u oktogon i pobjedu protiv UFC-ovog teškaškog prvaka Brocka Lesnara.

Na novinarsko pitanje što misli o UFC-u, da li bi se volio tamo boriti i kako razmišlja o Brocku Lesnaru, Aleksander je odgovorio:

"Da, volio bih se boriti u kavezu. Mislim da je UFC na vrlo visokom nivou, odlično su organizirani. Kad je u pitanju Brock Lesnar onda mogu reći kako s njim ne valja samo jedna stvar - ta da ću ga pobijediti."

Samouvjereni 27-godišnji Emelianenko priznao je da u životu nikada nije radio niti jedan drugi posao osim borbe u ringu.

"Čitav život se borim i ne planiram ništa mijenjati sjedećih 10 godina", objasnio je borac.

Nedavno je u njemačkom Koelnu održan prvi UFC-ov turnir na kontinentalnoj Europi, američka organizacija pokušava proboj i na azijskom tržištu, a ako dođu u Rusiju, Aleksander će biti spreman.

"Ako se to dogodi, naravno da bih htio nastupiti na tom turniru."

Kada je u pitanju direktor UFC-a Dana White, Emelianenko je ostao suzdržan. Kaže kako nije pristojno pričati o čovjeku kojeg ne poznate.

"Nisam nikada upoznao Danu, tako da vam ne bih mogao komentirati o kakvoj se osobi radi", zaključio je Rus.

U ringu i najmlađi brat Ivan

No prije UFC-a, Aleksander će vrlo vjerojatno 26. rujna odraditi borbu u novoosnovanoj korejskoj organizaciji FMC. Na inicijalnoj press konferenciji potvrđeno je da će Emelianenko gotovo sigurno ukrstiti rukavice s jedinim čovjekom koji je pobijedio njegovog brata Fedora (ako izuzmemo prekid zbog posjekotine protiv Tsuyoshija Kohsake). Doduše, borbu protiv Bugara Blagoja Ivanova izgubio je po Sambo pravilima, a u međuvremenu je Ivanov odlučio okušati sreću i u MMA ringu. Priliku za osvetu imat će srednji brat Emelianenko.

Kažemo srednji jer će se i najmlađi član obitelj, 21-godišnji Ivan Emelianenko uskoro imati svoj MMA debi. I on će svoju borbu odraditi u korejskoj organizaciji, no još uvijek se ne zna ime njegovog protivnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.