Dinamo u Europi

Dinamu u uzvratu protiv Villarreala sudi čovjek koji je izludio Ronalda

Foto: Peter Powell/EPA-EFE

UEFA je odredila suce za uzvratne utakmice četvrtfinala Europa lige, a Dinamu će protiv Villarreala suditi Nizozemac Danny Makkelie.

Makkelie je dobro poznati sudac koji je na Fifinoj listi od 2011. godine. Prošle je godine sudio finale Europa lige između Seville i Intera, koje je završilo pobjedom Seville 3:2.

Nedavno je bio u središtu pozornosti zbog utakmice Srbije i Portugala u Beogradu. Nije priznao čisti gol Cristianu Ronaldu u samoj završnici utakmice pri rezultatu 2:2 jer nije vidio da je lopta prešla gol-liniju, a nije imao tehnologiju da mu pomogne. Ronaldo je zbog toga poludio, bacio je kapetansku vrpcu na teren i ljutito napustio teren.

Dinamu je dosad sudio već dva puta i donio mu sreću. Prvi put je to bilo 2013. godine u Moldaviji protiv Sheriffa, a Dinamo je pobijedio 3:0. Godinu kasnije mu je sudio u Danskoj protiv Aalborga u trećem pretkolu Lige prvaka te je Dinamo pobijedio 1:0, ali je u Zagrebu iznenađujuće izgubio 2:0 i ostao bez plasmana u najelitnije europsko natjecanje.

Villarrealu je sudio samo jednom, i to 2017. u utakmici Europa lige protiv Rome. Dinamov preksutrašnji protivnik tada je izgubio 4:0.

Podsjetimo, Dinamo je u prvoj utakmici izgubio 1:0 te u Španjolskoj lovi preokret za prolazak u polufinale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.