Dinamov MMA borac koji je srušio Anderlecht 2009. zabija i danas

Foto: EPA

DINAMO sutra od 18:55 gostuje u Bruxellesu u drugom kolu Europa lige kada će mu protivnik biti Anderlecht.

Hrvatskom prvaku ovo nije prvi put da će u ovom natjecanju igrati protiv Anderlechta. 2009. je igrao protiv jake ekipe Belgijaca koju je predvodio tada još mladi i perspektivni Romelu Lukaku, danas jedan od najboljih napadača svijeta.

Zagrebačku momčad tada je trenirao Kruno Jurčić, a u prvoj utakmici u skupini protiv Anderlechta nije dobro prošao. Belgijci su na Maksimiru slavili 2:0 na Maksimiru, ali Dinamo se osvetio u uzvratu u Bruxellesu, iako nije odigrao kvalitetnu utakmicu. Dvoboj je odigran 2.12.2009. 

Dinamo je u igri držao Tomislav Butina koji je obranio nekoliko zicera napadačima Anderlechta, uključujući dva Lukakuu, a bljesak se dogodio u 57. minuti. Ivan Tomečak probio je desnu stranu i savršeno uposlio Miroslava Slepičku koji se samo naklonio i doveo Dinamo u vodstvo. Također treba spomenuti nevjerojatan promašaj Ivice Vrdoljaka u sudačkoj nadoknadi. Nakon kornera promašio je čistu mrežu s dva metra udaljenosti, ali srećom po Dinamo rezultat se nije mijenjao do kraja.

Dinamov sastav u toj utakmici činili su Butina, Etto, Ibanez, Robert Kovač, Lovren, Vrdoljak, Badelj, Tomečak, Sammir, Slepička i Mandžukić. S klupe su još ušli Barbarić, Papadopoulos i Chago. 

Na kraju, ta tri boda nisu igrala veliku ulogu u borbi za prolazak skupine. Dinamo je završio na trećem mjestu sa šest bodova, jednim više od posljednjeplasiranog Temišvara. Prolazak su izborili Anderlecht s 11 bodova, a jednak učinak od tri pobjede, dva remija i jednog poraza imao je i Ajax. 

Od tada se karijera Dinamovog junaka te večeri Miroslava Slepičke razvijala na vrlo zanimljiv način. 2016. odlučio se okušati u MMA borbama. U jedinom meču je pobijedio anonimnog Jana Vobornika nokautom u prvoj rundi.

Karijera borca očito mu nije odgovarala jer se godinu kasnije vratio u nogomet. Doduše u treću češku ligu, a danas s 36 godina igra u dresu prvoligaša Pribrama koji se nalazi na sedmom mjestu češke lige. Za Dinamo je u 40 nastupa postigao 13 pogodaka. U intervjuu za Sportske novosti kazao je kako često gleda postignut gol protiv Anderlechta i gušta u prisjećanju s kakvim veličinama je tada igrao u ekipi. Tada su u Dinamu igrali trojica svjetskih viceprvaka sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, Dejan Lovren, Milan Badelj i Mario Mandžukić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.