DINAMO JEDVA PROŠAO DALJE U Norveškoj opasno visio, ali sačuvao mrežu

Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell

DINAMO je preživio gostovanje u Norveškoj i izborio play-off Europske lige. U uzvratu nije bilo golova pa je hrvatski predstavnik prošao dalje zbog pobjede 2:1 iz prve utakmice. 
 
Zagrebački klub imao je čak 19 udaraca prema domaćem golu, ali su samo četiri išla u okvir gola. Soudani, Fernandes i društvo su se ispromašivali, a na kraju su mogli biti kažnjeni.
 
Greda spasila Dinamo
 
U prvom poluvremenu je najbliži pogotku bio Fernandes kada je njegov udarac glavom nekako uspio obraniti domaći vratar Rossbach. Norvežani su uglavnom prijetili dalekometnim pokušajima i nakon prvih 45 minuta nije izgledalo da bi Dinamo mogao imati problema.
 
Međutim, u prvih 15 minuta nastavka viđena je velika ofenziva domaćih. Prijetili su ubačajima s obje strane, Dinamova obrana djelovala je izgubljeno, a nije se proslavio ni vratar Livaković. Nakon jedne njegove pogrešne procjene Odd je mogao povesti, ali je srećom udarac Occeana glavom završio na gredi, a ne u golu.
 
Dvije nevjerojatne gluposti Olma
 
Dinamo je domaćima prepustio loptu i prijetio iz kontranapada, a tu su se ispromašivali Soudani i Fernandes.
 
Dvije najveće gluposti na utakmici napravio je Olmo koji je u igru ušao 20 minuta prije kraja. Prvo je bio sebičan i nije proigrao usamljenog Gojaka na drugoj strani, a onda je žestoko iživciran u samo dvije minute dobio dva žuta kartona i ostavio suigrače u posljednjih deset minuta s igračem manje. Ipak, Odd nije uspio ozbiljnije zaprijetiti i iskoristiti tu prednost.
 
Suparnika u play-offu Dinamo će saznati na ždrijebu u petak.
 
Sastavi: 
 
Odd: Rossbach - Ruud, Semb Berge, Hagen - Samuelsen, Nielsen, Berg - Riski, Occean, Mladenović.
 
Dinamo: Livaković - Stojanović, Benković, Sigali, Lecjaks - Moro, Antolić - Soudani, Ćorić, Fernandes - Hodžić.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.