Debakl kompjutorskog dizajna: Virgin konstruirao premale spremnike za gorivo

ČELNICI momčadi Virgina su se uoči početka Svjetskog prvenstva hvalili kako su bolid za svoju premijernu sezonu u Formuli 1 u potpunosti kompjutorski dizajnirali. Sada se to, međutim, pokazuje kao veliki promašaj.

Naime, pokazalo se kako su inženjeri koji su konstruirali bolid pogriješili u procjeni veličine spremnika za gorivo i sada je u britanskoj momčadi zavladala panika.

Kako prenosi BBC, Virginov rezervoar ima čak za 13 litara manji kapacitet od onih koje imaju ostale momčadi. Na prvoj su utrci sezone, Velikoj nagradi Bahreina, Virginovi vozači Timo Glock i Lucas di Grassi odustali u ranoj fazi, tako da problem sa spremnicima nije došao do izražaja. No, čelnici momčadi su u strahu da će na idućim utrkama ostajati bez goriva prije kraja i zatražili su pomoć od Međunarodne federacije autosportova (FIA) koja im je izašla u susret.

FIA je, naime, dopustila Virginu povećanje rezervoara, ali kako to povlači za sobom niz dodatnih promjena na bolidima, Glock i Di Grassi će sljedeće tri utrke voziti sa sadašnjim spremnicima. U Australiji, Maleziji i Kini će se tako moći samo nadati da će uspjeti doći do cilja, a nove bi bolide trebali dobiti tek za Veliku nagradu Španjolske koja je na rasporedu 9. svibnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.