HRVATSKA REPREZENTACIJA

Danski izbornik: Modrića je nemoguće zaustaviti

Foto: EPA-EFE

DANSKA I Hrvatska u petak od 20:45 igraju utakmicu trećeg kola Lige nacija A skupine na Parken stadionu u Kopenhagenu. Nakon dva kola Danska je na vrhu skupine s maksimalnih šest bodova, a Hrvatska je na posljednjem mjestu s jednim bodom iz prva dva susreta.

Danski izbornik Kasper Hjulmand održao je presicu za novinare uoči tog susreta. Pričao je o svojim planovima za taj susret, ali dominirala su pitanja o Luki Modriću. Bilo su postavljena čak četiri. Dio njemu, a dio Andreasu Christiansenu, stoperu koji bi trebao postati igrač Barcelone te Mathiasu Jensenu, veznjaku engleskog Brentforda.

Hjulmand: Morat ćemo puno rotirati

Kao i sve druge reprezentacije, i Danska ima veliki problem s ozljedama i umorom u suludom ritmu Lige nacija. Hjulmand je stoga najavio: "Rotirat ćemo protiv Hrvatske dosta. Moramo. Neću vam otkriti točno na kojim pozicijama, ali napravit ćemo nešto slično kao i prije susreta s Austrijom."

"Neki igrači su ostali trenirati jučer, drugi su otišli kući jer je bio slobodan dan. Atmosfera je odlična i jako se veselimo utakmici pred našim navijačima napokon", dodao je izbornik 11. reprezentacije svijeta po FIFA-inom rankingu.

Pohvale na Modrićev račun

Svi pred mikrofonom dobili su barem jedno pitanje o Modriću. "On je atipičan, nije kao drugi velikani. Kod njih često pričamo o moćnim fizikalijama. On se sjajno kreće, kombinira i ima nevjerojatno dodavanje. Nije moguće skroz ga zaustaviti, ali možemo mu otežati posao. Hrvatska ima sjajnu vezu, jednu od najboljih u Europi. Ali imamo ju i mi", rekao je izbornik.

Christensen, koji je postao otac pa je bio izvan kampa tri dana, dodao je: "Gledao sam kako se razvija kroz čitavu karijeru. Poseban je i morat ćemo paziti na njega. Nema previše slabih točki, ali znamo da mu možemo parirati."

"Mislim da mogu naučiti ponešto od svakog igrača. On je jedan od najboljih veznjaka na svijetu, nevjerojatan je. Teško je kopirati ga i raditi stvari koje on radi na terenu. Naravno, pokušavam i od njega učiti, ali to je vrlo izazovno", zaključio je Jensen.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.