liga nacija

Danski izbornik: Impresioniran sam Hrvatskom

Foto: Karlo Klasić/Index.hr

HRVATSKA reprezentacija sutra u 20:45 na Maksimiru protiv Danske igra susret 5. kola skupine 1 A Lige nacija. Momčad Zlatka Dalića je na drugome mjestu skupine s dva boda manje od vodeće Danske koju je pobijedila u Kopenhagenu 1:0 prije tri mjeseca. Na press konferenciji uoči utakmice bili su danski izbornik Kasper Hjulmand i kapetan Simon Kjaer. 

Za razliku od hrvatske reprezentacije, čiji je glasnogovornik Tomislav Pacak prevodio sva pitanja na engleski jezik, danska delegacija je na pitanja hrvatskih novinara odgovarala na engleskom, dok pitanja danskih novinara i odgovore članova reprezentacije nije prevodila.

Impresionira ga Hrvatska

"Imamo dosta ozljeda, ali momčad je i dalje vrlo jaka. Spremni smo za sutrašnju utakmicu protiv jake Hrvatske. Impresioniran sam s hrvatskim nogometom, ne samo reprezentacijom. Slične smo zemlje, imamo sličan broj stanovnika i dobar nogomet i to će biti dvoboj dva mala diva", rekao je danski izbornik i dodao:

"Jedva čekamo utakmicu. U situaciji smo da smo s pobjedom sigurno prvi. Tako je bilo i zadnji put i nismo uspjeli, a sad vjerujem da ćemo uspjeti. Hrvatska je jedna od najboljih momčadi na svijetu. Iznimno je respektiramo, ali istovremeno vjerujemo u sebe i imamo puno samopouzdanja. Danska uvijek igra na pobjedu i tako će biti i sutra."

 

Danski kapetan Simon Kjaer rekao je da zna kakva je atmosfera na Maksimiru jer je već ovdje igrao (s Atalantom, op.a.) te da vjeruje da će atmosfera ići na ruku Hrvatskoj, ali da mu je drago da njegova momčad ima priliku igrati u takvom ozračju.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.