SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Danci uoči Hrvatske: Ovo je apsurdno

Hansen propušta utakmicu s Hrvatskom zbog crijevne viroze. Foto: EPA

"OVO JE najapsurdnije prvenstvo dosad", poručio je danski izbornik Nikolaj Jacobsen uoči večerašnje utakmice protiv Hrvatske (20:30). 

Danskoj je utakmica s Hrvatskom rezultatski nebitna, dok Hrvatska mora pobijediti i nadati se trijumfu Katara protiv Argentine. Danska ima i velikih problema s igračkim kadrom jer se većina momčadi muči s probavnim smetnjama.

"Iskreno, nadam se da se ovakvo prvenstvo više nikad neće ponoviti. Prvo što igramo bez gledatelja, a onda i sve ovo izvan terena... Ne bih trebao kritizirati domaćina, Egipćani daju sve od sebe, ali teško je organizirati Svjetsko prvenstvo s toliko reprezentacija. Vidim da mnogi igrači ne poštuju pravila, hodaju bez maski po hotelu, ulaze u dizala bez maski..."

Zbog korone su tri reprezentacije morale već odustati od Svjetskog prvenstva, a Jacobsen je u strahu da bi moglo biti još odustajanja.

"Ljudi koji rade u restoranu cijelo vrijeme diraju hranu prstima. Imaju rukavice, ali ne mijenjaju ih dovoljno često", naveo je Jacobsen jedan mogući razlog crijevne viroze koja je ranije pogodila i reprezentacije Slovenije i Hrvatske.

U najtežem stanju je najbolji igrač Danske Mikkel Hansen.

"Hansenu je stanje takvo da smo sretni što je opet počeo govoriti. Jasno, daleko je od makar približno optimalnog stanja i ne može probavljati hranu", rekao je Jacobsen i dodao da zbog svega toga pojma nema u kakvom će se sastavu večeras suprotstaviti Hrvatskoj.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.