Dalić ga nije zvao na Euro. Sinoć je zabio hat-trick

Foto: Profimedia

PETAR MUSA je početkom veljače potpisao za Dallas u rekordnom transferu za taj klub iz MLS-a. Da bi ga doveo iz Benfice, Dallas je platio 9.7 milijuna eura i obvezao se da kroz razne bonuse taj transfer može iznositi i 13 milijuna. Musa je potpisao četverogodišnji ugovor. Koliko se taj posao isplaćuje Dallasu, pokazao je i sinoć s tri gola u 5:3 ligaškoj pobjedi protiv Minnesote.

Musu je Benfica kupila u ljeto 2022. za 5.5 milijuna eura od Boaviste. Ranije je igrao za Zagreb, Inter Zaprešić i Slaviju Prag, iz koje je išao na brojne posudbe. Musin učinak od 17 golova i pet asistencija u 66 nastupa za Benficu ne pokazuje koliko je zapravo bio učinkovit.

Koliko je puno zapravo tamo napravio, jasno je ako dodamo da je u samo 14 utakmica bio starter. Portugalski mediji isticali su da Musa više ne želi biti tek džoker s klupe te da je tražio klub u kojem će biti prva opcija kako bi se prije Eura nametnuo Zlatku Daliću. 

Triput dovodio Dallas u vodstvo

Sinoć je Musa zabio hat-trick u pobjedi 5:3 Dallasa protiv Minnesote. Zabijao je za 1:0 u 17. minuti, za 2:1 u 38. minuti te za 3:2 u 62. minuti prije no što je zamijenjen u 71. S ova tri pogotka stigao je do učinka od osam golova u 17 nastupa ove godine u MLS-u.

Napadač kojeg Transfermarkt procjenjuje na 8 milijuna eura je za Hrvatsku nastupio 6 puta. Debitirao je u ožujku prošle godine u kvalifikacijama za Euro protiv Walesa na Poljudu. Igrao je od početka u listopadu protiv Turske i Walesa, ali u oba poraza je zamijenjen.

Nakon toga nije pozvan za dvije zadnje, odlučujuće utakmice, protiv Latvije i Armenije, ali ni na kasnije prijateljske utakmice, a onda niti na Euro. Musa je tako ostao na učinku od šest utakmica i samo 184 minute u njima. Nije zabio i nije asistirao za Hrvatsku.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.