Cvitanich: Nizozemska je bila lijepo iskustvo

DARIO CVITANICH, 25-godišnji argentinski nogometaš hrvatskih korijena, sljedećih godinu dana igrat će u meksičkoj Pachuci na posudbi iz Ajaxa.

Cvitanich će u meksičkoj ligi igrati do kraja 2010. godine, a Pachuca će Ajaxu isplatiti 750.000 eura naknade za jednogodišnji angažman Argentinca, a nakon isteka posudbenog roka moći će ostatak njegova ugovora, koji važi do ljeta 2013. godine, otkupiti za dodatnih 3.8 milijuna eura.

Cvitanich je, pak, za meksičke novinare govorio o iskustvu u nizozemskoj Eredivisiji, te o novim sportskim očekivanjima.

"Iznimno sam uzbuđen što ću igrati u Pachuci i u meksičkoj ligi. To je novi izazov u karijeri za mene. Najvažnije je da se što prije prilagodim na novu ligu i ispred svega mi je uspjeh kluba. Ovdje nisam došao sebe promovirati, već pomoći klubu da ostvari što više pobjeda i ima što više uspjeha", rekao je Cvitanich i prisjetio se Ajaxa.

"Nije uvijek bilo lako u tom jakom klubu. Vodili su me treneri dviju različitih filozofija (op.a. prvo Marco van Basten, pa Martin Jol) i uvijek sam se morao boriti za mjesto u momčadi, što nije bilo jednostavno. No, radostan sam jer sam upoznao novu kulturu, novi način gledanja na nogomet i sve ostalo. Bilo je to, ipak, lijepo razdoblje za mene", završio je Cvitanich.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.