MASTERS PARIZ

Ćorić ispao od španjolskog veterana, Čilić ostao jedini Hrvat u Parizu

Foto: EPA

MARIN ČILIĆ ostao je jedini hrvatski predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji na posljednjem ovosezonskom ATP Masters 1000 turniru u Parizu, nakon što je španjolski veteran Fernando Verdasco (ATP - 49.) s 3:6, 6:4, 6:3 bio bolji od Borne Ćorića (ATP - 25.) i izborio plasman u 2. kolo, gdje ga čeka Nijemac Alexander Zverev.

U prvom meču današnjeg programa na središnjem terenu u AccorHotels Areni Marin Čilić (ATP - 24.) je pobijedio Poljaka Huberta Hurkacza (ATP - 37.) sa 7:6 (5), 6:4 te ga u sljedećem nastupu čeka Švicarac Stan Wawrinka.

Ćorić je protiv Verdasca igrao drugi put u karijeri i doživio prvi poraz od 35-godišnjeg ljevorukog Madriđanina.

Zagrepčanin je odlično otvorio dvoboj i poveo s 4:0. Verdasco je uspio vratiti jedan break zaostatka, ali je Ćorić još jednim oduzetim servisom osvojio prvu dionicu meča sa 6:3. No, u nastavku je Španjolac počeo bolje igrati, dok je razina Ćorićevog tenisa sve više padala. Jedan break u drugom i još dva u trećem setu odveli su Verdasca do 2. kola pariškog Mastersa, dok je Ćorić nakon prvog seta ostao bez ijedne prilike za oduzimanje servisa suparniku.

Ćorić je tako završio sezonu s četiri uzastopna poraza u prvom kolu. Redom su ga pobjeđivali Japanac Daniel u Tokiju, Rus Rubljov u Šangaju, Kazahstanac Kukuškin u Beču i Verdasco u Parizu, što ga je u konačnici dovelo do učinka 27-21 na ATP i Grand Slam turnirima u 2019. godini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.