Clijsters nastavlja pohod: Pala i Kuznjecova

BELGIJSKA tenisačica, 26-godišnja Kim Clijsters, gazi sve suparnice pred sobom pri povratku na teniske terene nakon čak dvije i pol godine pauze.

Nakon što je na jakom WTA turniru u Cincinnatiju (tvrda podloga) pobijedila u prva dva kola Marion Bartoli i Patty Schnyder, ne izgubivši niti jedan set, u osmini finala je pobijedila, nakon povratka, i prvu Top 10 igračicu. Bila je bolja od Ruskinje Svetlane Kuznjecove 4:6, 6:4, 6:2.

Time je Clijsters dokazala da i na fizičkom planu nema nikakvih smetnji, odnosno da može kvalitetno odigrati i tri seta.

Za točno dva sata je Clijsters pobijedila ovogodišnju pobjednicu Roland Garrosa, s tim da je mogla i ranije završiti meč. Vodila je Belgijka 6:4, 3:0, uz jedan break u drugom setu, ali se Ruskinja uspjela vratiti u meč izborivši odlučujući set.

U njemu je ravnopravna borba trajala do 2:2 nakon čega je Clijsters uzela četiri gema u nizu i tako potvrdila četvrtfinale.

Clijsters je imala čak 12 break prilika, od kojih je iskoristila pet, dok Ruskinji nije pomogla niti stopostotna realizacija takvih šansi (tri od tri). 

Naredna suparnica nekada najbolje igračice na svijetu bit će pobjednica meča sada najbolje na svijetu Dinare Safine i Kineskinje Shuai Peng. 

WTA Cincinnati, osmina finala:

Clijsters - Kuznjecova (6) 6-4, 4-6, 6-2 

Pennetta (14) - V. Williams (3) 7-6(2), 6-4

Hantuchova - Zvonarjeva (7) 7-6(6), 0-6, 7-6(5)

Wozniacki (8) - Czink 3-0, predaja Czink

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.