Čilić preko Tomića u drugo kolo Australian Opena

Foto: Gulliver / Getty Images

MARIN ČILIĆ, najbolji hrvatski tenisač, plasirao se u drugo kolo prvoga Grand slama sezone nakon što je na startu turnira svladao domaćeg tenisača Bernarda Tomica 6:2, 6:4, 7:6(3) poslije dva sata i pet minuta igre. 

U prvom setu, koji je trajao 34 minute, Čilić je kod rezultata 3:2 uzeo servis suparniku i poveo 4:3. Poslije toga je još jednom brejknuo Tomica i uzeo prvi set. 

Drugi set je bio izjednačeniji, svaki je tenisač čuvao servis do pred kraj, iako je Tomic imao tri prilike za uzimanje servisa. No, na kraju seta je Čilić iskoristio priliku i uzeo servis protivniku za vodstvo od 2:0 u setovima.

U trećem setu, situacija nalik onoj iz prvog. Čilić uzima servis Australcu za vodstvo 4:2, ali nakon toga Tomic više ne gubi svoj servis, ali oduzima Čilićev, prvi put u meču za 5:5. Taj je set otišao u tiebreak kojeg je na kraju dobio Čilić 7:3.

Čilić je u meču servirao 24 asa, a Tomic 12. Hrvatski je tenisač bio bolji i na prvom i na drugom servisu (78 i 64 posto naprema 64 i 45 posto). Čilić je samo jednom izgubio servis, a Australcu je uzeo njegov četiri puta.

Ovo je bio četvrti susret između Čilića, sedmog tenisača svijeta, i Tomica, 88. na ATP ljestvici, te treća pobjeda Hrvata. U drugom kolu Čilić će igrati protiv Amerikanca MacKenziea McDonalda, 81. na ATP ljestvici, s kojim do sada nije igrao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.