Čilić dobio prvi set 6:1 pa izgubio od 89. tenisača svijeta

Foto: Hina

NAJBOLJI hrvatski tenisač Marin Čilić nije uspio izboriti mjesto u finalu ATP turnira u indijskom Puneu, gdje ga je u polufinalu svladao Francuz Gilles Simon (ATP - 89.) 1:6, 6:3, 6:2 nakon jednog sata i 51 minute igre.
 
Bio je to njihov sedmi međusobni dvoboj i šesta pobjeda 33-godišnjeg francuskog tenisača, kojeg je Čilić uspio svladati samo u osmini finala US Opena 2014. godine, kad je osvojio svoj jedini Grand Slam naslov.
 
No u polufinalu turnira u Puneu Simon se ponovno pokazao Čilićevom crnom mačkom, iako je Marin za 28 minuta projurio prvim setom i osvojio ga uz gubitak samo jednog gema. No Simon je na početku drugog seta dvaput zaredom uspio oduzeti servis Čiliću i nakon 57 minuta igre izjednačio rezultat na 1:1 u setovima.
 
U odlučujućem setu Čilić je u prvom gemu propustio priliku za break, a potom treći put u meču izgubio servis. Do kraja dvoboja Simon mu više nije dopustio nijednu priliku za break te nakon 111 minuta igre došao do 19. finala u karijeri.
 
Unatoč boljoj realizaciji prvog i servisa i gotovo identičnoj na drugom servisu, Čilića je u poraz odvela loša realizacija prilika za break. Iskoristio je samo tri od 10, a Simon četiri od pet.
 
Simon će u subotnjem finalu igrati protiv pobjednika dvoboja njegovog sunarodnjaka Benoita Pairea i Južnoafrikanca Kevina Andersona.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.