Kup Krešimira Ćosića

CIBONA - ZADAR 77:72 Cibona izborila finale Kupa

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

CIBONA je prvi finalist Kupa Krešimira Ćosića nakon što je u polufinalnom susretu pobijedila momčad Zadra 77:72. Cibona je sjajno otvorila utakmicu i nakon nešto više od sedam minuta igre vodila sa 16-2, ostavivši Zadrane na samo jednom ubačaju. Zadar je do kraja prve četvrtine vratio na jednoznamenkasti zaostatak (22:13), prvenstveno zahvaljujući preciznosti izvan crte 6,75 m.

Taj je trend nastavljen i u drugoj četvrtini, što je Zadrane dovelo na samo tri koša zaostatka u 17. minuti (34:31), nakon trice Antonija Jordana. Ni Cibonina trica nije bila loša, a upravo pogotkom izvan 6,75 m Toni Nakić je Zagrepčanima donio 11 koševa prednosti na poluvremenu (46:35). Cibona je istu prednost držala i u 27. minuti (56:45) da bi Zadrani do kraja treće četvrtine uspjeli smanjiti zaostatak na šest poena (61:55).

Zagrebačka momčad je držala Zadar na pristojnoj udaljenosti, a kad je na 1:42 minuta prije kraja Gegić pogodio za 75:65 činilo se da je Cibona izbjegla neizvjesnu završnicu. Brzom tricom Jordana i pogođenim slobodnim bacanjima Mavre Zadar je 55 sekundi prije kraja došao na -5 (75:70) te dobio loptu nakon pogreške Matea Drežnjaka.

Napeta završnica

Na 47 sekundi prije kraja Jordano je promašio tricu. Promašio je i Gegić na drugoj strani pa je Carter 10 sekundi prije kraja položio za samo -3 (75:72).Ipak, nakon dva pogođena bacanja Vildoze i Mavrine osobne pogreške u napadu, Cibona se plasirala u finale u kojem će pokušati osvojiti svoj osmi naslov pobjednika Kupa Krešimira Ćosića, a prvi nakon 2013. 

Najbolji strijelac Cibone u ovom je susretu bio Amar Gegić, koji je utakmicu završio s 13 poena. Mateo Drežnjak zabio je 12, dok su Toni Nakić i Jose Ignacio Vildoza zabili po 11. U momčadi Zadra najviše je zabio Antonio Jordano, koji je utakmicu završio sa 16 poena, Thompson je zabio 14, Mavra 13, a Carter 12.

Cibona će u finalu Kupa igrati protiv Cedevite Junior, koja je u drugoj utakmici pobijedila Split. Završnica Hrvatskog košarkaškog kupa igra se u Rijeci, a ujedno se obilježava i 30. godišnjica održavanja prvog Hrvatskog košarkaškog kupa, koji se također igrao u Rijeci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.