Dirljiva gesta prvaka: Chape već dobio trofej pobjednika Copa Sudamericane

Foto: Getty Images/Guliver Image

"INICIJATIVA Atletico Nacionala je sjajna i južnoamerička nogometna federacija će je razmotriti. Na prvom sljedećem sastanku će biti riječi o tome. Ne znam još detalje", rekao je predsjednik CONMEBOL-a Alejandro Dominguez po dolasku u Medellin, na komemoraciju igračima i osoblju Chapecoensea koji su poginuli u ponedjeljak u padu zrakoplova, na putu na finale Copa Sudamericane.

Nakon strašne tragedije, njihov protivnik Atletico Nacional pokrenuo je inicijativu da se titula prvaka dodijeli Brazilcima, što je naišlo na odobravanje širom svijeta. Ipak, situacija nije tako jednostavna.

"Naša ideja je divna, samo ne znam koliko je to moguće s pravne strane. Moramo vidjeti što kažu pravilnici o posthumnom dodjeljivanju naslova nekoj momčadi, a tu su i druge strane. Recimo, CONMEBOL je vjerojatno zbog TV kuća i sponzora obvezan održati finale Copa Sudamericane, pa bi sve moglo imati vrlo negativni ekonomski učinak", rekao je predsjednik kolumbijskog nogometnog saveza Jorge Perdomo.


No CONMEBOL je navodno već prihvatio inicijativu Atletica, samo ne žele to objaviti u javnosti dok se ne riješe sva administrativna pitanja.
 
Tako brazilski Globo piše da su tu ideju odmah svi podržali, ali da će biti potvrđena 21. prosinca kad se sastaje glavni odbor federacije. Titulom pobjednika Copa Sudamericane Chapecoense će se automatski kvalificirati u sljedeću sezonu Copa Libertadoresa, južnoameričke verzije Lige prvaka.

U dirljivu inicijativu uključila su se još dva kolumbijska kluba. Predsjednik Independientea iz Santa Fea, aktualnog osvajača Copa Sudamericane, darovao je Chapecoenseu repliku trofeja koju je dobio u trajno vlasništvo. Klub America de Cali predložio je CONMEBOL-u da se natjecanja ubuduće zove Chapecoense Copa Sudamericana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.