Rukomet

Červar u problemima sa sastavljanjem reprezentacije. Otkazalo mu 11 igrača

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HRVATSKA rukometna reprezentacija se okupila jučer u Zagrebu prvi put nakon devet mjeseci i finala Europskog prvenstva protiv Španjolske (20:22).

Nacionalna vrsta pod vodstvom izbornika Line Červara trenira u zagrebačkoj dvojci Doma sportova. Hrvatski rukometaši pripremaju se za susret EURO Cupa protiv Mađarske u Osijeku u subotu od 18 sati.

Utakmica protiv Slovačke odgođena zbog koronavirusa

Podsjetimo, prva utakmica protiv Slovačke u Bratislavi je odgođena zbog nemogućnosti Slovaka da se okupe. Razlog su stroge epidemiološke mjere koju su trenutno na snazi u Slovačkoj.

Iz sličnih razloga hrvatski izbornik Červar je morao raditi puno promjena u sastavu od onog inicijalnog popisa koji je objavio. Červar tako zbog samoizolacije ili pozitivnih slučajeva na koronavirus ne može računati na Ivana Pešića, Davida Mandića, Josipa Božića-Pavletića, Marina Šipića, Mateja Hrstića, Matu Šunjića, Lovru Mihića, Igora Karačića i Marka Mamića s glavnog popisa te Mateja Ašanina i Valentina Ravnića s pričuvnog.

Dodatni pozivi aktivirani Anti Kuduzu i Marinu Jeliniću

Dobra je vijest dolazak Ivana Čupića koji je izašao iz samoizolacije i čeka ga prvi nastup za reprezentaciju nakon skoro tri godine. S liste pričuva izbornik je aktivirao dodatne pozive za Antu Kuduza i Marina Jelinića.

"Nedostaje sve, i malo drugačijih treninga, i malo da promijeniš sredinu i sigurno da je ovo sada neka nova Hrvatska i neka malo drugačija, nego u ono vrijeme kad sam ja otišao, prije dvije i nešto godine, ali uzbuđen sam, sretan i drago mi je da sam zdrav i da sam opet tu“, kazao je Čupić na početku okupljanja.

Mađari također dolaze u izmijenjenom sastavu

Uz njega se u reprezentaciju nakon propuštenog ovogodišnjeg Eura vratio i Manuel Štrlek.

"Sigurno mi je lijepo doći ponovno tu, okupiti se, vidjeti se s dečkima, odigrati koju utakmicu. Nažalost, situacija je takva kakva je, ali ćemo se truditi da izvučemo maksimum, da izvučemo maksimum iz treninga, iz te utakmice s Mađarima u Osijeku, koji su isto u dosta izmijenjenom sastavu. Trebamo se svi naučiti prilagođavati situaciji", kazalo je lijevo krilo Veszprema.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.