HRVATSKI NOGOMETAŠI

CELTIC - RANGERS 1:2 Hrvati riješili jedan od najvećih svjetskih derbija

Foto: Gulliver / Getty Images

CELTIC - RANGERS 1:2 u 20. kolu škotskog Premiershipa. Oba gola za goste u Old Firm derbiju djelo su hrvatskih nogometaša. Borna Barišić ih je namjestio, a Nikola Katić postigao je drugi, pobjednički zgoditak. 

Hrvatske zvijezde Rangersa u najvažnijoj utakmici te jednom od najvećih svjetskih derbija potvrdile su sjajnu formu ove sezone.

Borna Barišić, lijevi bočni reprezentacije Hrvatske i momčadi Stevena Gerrarda, u 36. minuti lijepo je na svojoj strani prošao čuvara Jeremiea Frimponga i onda savršeno poslužio Ryana Kenta, koji zabija za 1:0.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Barišićeve asistencije za prvi gol Rangersa možete pogledati OVDJE.

Tri minute prije kraja poluvremena izjednačio je Odsonne Edouard, ali u nastavku novi gol "Glasgow Croatsa". 

Barišić je ubacio iz kornera, a pred golom odlično skače i efektno glavom zakucava Nikola Katić. Bivšem stoperu Slavena ovo je treći gol sezone. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Barišićeve asistencije za drugi gol Rangersa i Katićevo poentiranje možete pogledati OVDJE.

Lijevom beku Hrvatske i Gersa druga asistencija na škotskom superderbiju je čak 13. dodavanje za gol ove sezone u klubu.

Do fantastične brojke došao je u 27 nastupa, a usprkos tome što je od početka sezone propustio čak deset utakmica, po broju asistencija nadmašio je slavnog bočnog kolegu Trenta Alexandera-Arnolda. 

Barišićeva 13. asistencija i Katićev treći gol sezone iznimno su važni za Rangerse jer su zahvaljujući njima došli do pobjede nad jedinim rivalom za naslov te prilike za rušenje Celtica s prvog mjesta. 

Drugoplasirani Rangersi sada imaju dva boda manje od najvećeg suparnika i vodeće momčadi, ali i utakmicu manje od Celtica. 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.