REGIJA

Čelik pred izbacivanjem iz lige: "Plakao sam pred ljudima"

Foto: SportSport.ba

UTAKMICA 15. kola prvenstva Bosne i Hercegovine između Željezničara i Čelika je odgođena. Dvoboj na Grbavici nije odigran jer Čelik nije ispunio obaveze prema bivšim igračima, a prijeti mu i izbacivanje iz prve lige ako ih ne ispuni do petka. 

Trostruki prvak - 1996., 1997. i 1998. godine - trenutačno je deveti na ljestvici s četiri boda iznad opasne zone. Javnosti se po povratku u Zenicu obratio generalni sekretar kluba Ismar Huskić.

"Radio sam savjesno i čisto ovaj posao, ali sam nakon ovog danas razočaran i sa suzama u očima. Nadao sam se da će stvari biti riješene. Molio sam lično i ljude koji su tražili svoj novac. Dao sam papire uredno Upravi kluba da to riješi. Čekao sam, obećavali su da će biti riješeno. Bio sam na stadionu jutros, zvao sam ljude da odgode samo jedan dan plaćanje i da već sutra možemo razgovarati. Zvao sam i predstavnike Uprave, ali nisu htjeli izaći u javnost. Osjećam moralnu obvezu da stanem pred vas. Ne osjećam krivnju, mjesecima pričam o problemima, upozoravam, ali nisam moćan da to mogu riješiti", naglasio je Huskić.

"Mi nemamo direktora, tehničkog sekretara... Vjerujte da sam u klubu da bismo se uopće mogli natjecati. Sramotim sebe. Plakao sam pred ljudima tamo. Suspenzija je na strani i mora se platiti. Nadam se da će predsjednik sutra doći pa ćemo vidjeti što i kako dalje", zaključio je.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.