UEFA

Čeferin najavio kaznu Belgijcima: Ne možeš tražiti pomoć pa sam odlučivati

Foto: EPA

BELGIJCI su samo dan nakon UEFA-inih uputa udarili po svome.

Naime, u srijedu je UEFA na videokonferenciji savjetovala čelnicama 55 europskih nogometnih saveza da svoja prvenstva privedu kraju, kako god budu mogli.

Međutim, Belgija je proglasila prvaka po trenutačnoj tablici na kojoj je Club Brugge bio prvi i tako naljutila krovnu europsku nogometnu organizaciju i njenog šefa, Slovenca Aleksandra Čeferina.

"Smatram da ova objava o završetku prvenstva nije dobra stvar. Solidarnost nije jednosmjerna ulica, ne možeš tražiti pomoć, a onda sam odlučivati što je najbolje za tebe. Belgija, ali i druge zemlje, koje smatraju da ne bi trebalo nastavljati prvenstvo, riskiraju da sljedeće sezone ostaju bez predstavnika u europskim natjecanjima. To mora svima biti jasno", rekao je na njemačkom ZDF-u pa nastavio:

"Nogomet bez navijača nije isti, ali je bolje to da se igra bez publike nego da se uopće ne igra. Ljudi žele pozitivnu energiju, pratit će oni utakmice i na TV-u, ako bude moralo tako. Europski kupovi igrat će se u srpnju i kolovozu, sigurno ih nećemo nastavljati u rujnu i listopadu",  zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.