Čavić potpisao poraz: Phelps je svemoćan

U JEDNOJ od najiščekivanijih utrka Svjetskog plivačkog prvenstva u Rimu, Michael Phelps je osvojio zlato na 100 metara leptir, ponovno ostavivši iza sebe Srbina Milorada Čavića.

Podsjetimo, upravo je finale ove discipline na lanjskim Olimpijskim igrama u Pekingu izazvao velike kontroverze. Phelps je pobijedio sa samo stotinkom sekunde prednosti pred Čavićem, nakon čega je srpska delegacija uložila žalbu, pokušavši uz televizijsku snimku dokazati da je zapravo pobijedio njihov plivač.

Žalba je, dakako, odbijena, a repovi su ostali. Čavić je svojim izjavama posljednjih dana podgrijavao atmosferu prije subotnjeg finala, a cijela je priča dobila dodatnu dimenziju nakon što je Srbin u petak u polufinalu Phelpsu oteo svjetski rekord.

Phelps je, međutim, dočekao Čavića u finalu i još jednom potvrdio da je najbolji. Srpski je plivač vodio veći dio utrke, ali briljantan finiš donio je pobjedu najtrofejnijem olimpijcu svih vremena. Sportski velikan iz Baltimorea je postao prvi čovjek koji je otplivao ovu disciplinu ispod 50 sekundi (49.82).

Amerikanac je tako ekspresno vratio svjetski rekord u svoje vlasništvo, a velikim slavljem nakon utke pokazao je koliko mu znači ova pobjeda. Čavić je na kraju zaostao 13 stotinki, a treće je mjesto ugrabio Španjolac Rafael Muñoz (50.41).

Čavić: Phelps je svemoćan

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić sportski je priznao poraz od Amerikanca Michaela Phelpsa u finalu utrke 100 metara leptir na Svjetskom prvenstvu u Rimu.

Bio je to drugi veliki obračun ove dvojice plivača na velikim natjecanjima. Prvi su vodili na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Pekingu, kada je Phelps lovio Čavića gotovo cijelu utrku, te ga na kraju jedva pobijedio za jednu stotinku sekunde.

Ovoga puta je Phelps trijumfirao s 13 stotinki sekunde ispred Čavića na drugom mjestu. Pritom je najbolji plivač svijeta, očito silno motiviran, srušio i svjetski rekord s vremenom 49.82, čime je postao prvi plivač u povijesti koji je 100 metara leptir plivao ispod 50 sekundi.

"Odajem priznanje Michaelu Phelpsu, on doista može sve uraditi. To sam mu i rekao nakon utrke, a on se samo nasmijao, jer i sam zna da je to točno", izjavio je Čavić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.