Brawn: Hamilton je najbrži i najnadareniji vozač današnjice

ŠEF Mercedesa Ross Brawn priznao je kako je razočaran što je aktualni svjetski prvak u Formuli 1 Jenson Button napustio njegovu momčad i prešao u redove McLarena.

Button je lani s Brawn GP-jem (današnji Mercedes) senzacionalno osvojio naslov svjetskog prvaka, ali je na kraju sezone odlučio napustiti momčad, što se zasad pokazuje dobrim potezom jer je slavio u dvije od uvodne četiri utrke ove sezone. Sa 60 je bodova vodeći u poretku Svjetskog prvenstva, ima deset bodova više od Mercedesova Nice Rosberga.

Brawn je priznao da razumije zašto je Button otišao, ali i da je razočaran jer ga je Mercedes svim silama nastojao zadržati.

"Jenson je osjećao da ljudi misle kako je osvojio naslov samo zato što je imao najbolji bolid. Odlučio je otići kako bi dokazao da i u drugoj momčadi može biti prvak", kazao je Brawn u intervjuu za Sun.

"Još uvijek smo prijatelji. Zajedno smo se vraćali avionom iz Malezije i ugodno razgovarali. Ali, na stazi je drugačije. Na stazi nema prijatelja. Jenson je bio sjajan član naše momčadi, ali to je sada prošlost i mi ga moramo pobijediti", dodao je Brawn uz zaključak:

"Jenson se u McLarenu želio dokazati i pored dečka koji je vjerojatno najbrži i prirodno najnadareniji vozač današnjice, Lewisa Hamiltona. Button si je postavio veliki izazov i zasad mu ide dobro."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.