ATP

Ćorić izborio svoje prvo finale ove godine, čeka ga suparnik kojeg nikad nije dobio

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAJBOLJI hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u finale ATP turnira u Sankt-Peterburgu. U polufinalu je nadigrao Kanađanina Miloša Raonića 1:6, 6:1, 6:4 nakon sat i 56 minuta igre.

Bio je ovo drugi međusobni susret Ćorića i Raonića, u kojemu je naš igrač uzvratio Kanađaninu za poraz u Delray Beachu prije tri godine.

Pobjedom protiv Raonića Ćorić je ponovio prošlogodišnji rezultat u Sankt-Peterburgu kada je također stigao do finala, u kojemu je uspješniji bio Rus Daniil Medvedev. I u nedjelju će Ćorić za naslov igrati protiv Rusa, no ovaj put će mu suparnik biti Andrej Rubljov.

Ćoriću će nastup u nedjeljnom finalu biti sedmi završni susret na ATP Touru. Do sada je osvojio dva naslova, Marakeš 2017. i Halle 2018., dok je posljednji nastup u finalu imao upravo lani u Sankt-Peterburgu u rujnu.

Ćorić je vrlo brzo izgubio prvi set, a ključan je bio drugi gem koji je trajao više od 10 minuta tijekom kojega je naš igrač spasio tri break-lopte suparnika, svaku odličnim servisom, no na četvrtu je napravio dvostruku servis pogrešku. Raonić je ekspresno potom stigao do vodstva od 5:0, a samim time i seta.

Ćorić je u drugom setu počeo čitati Raonićeve servise

No u drugom setu se situacija potpuno izmijenila. Ćorić je počeo mnogo bolje reternirati jake Raonićeve servise te je već kod vodstva 1:0 stigao do tri vezane break-lopte. Iskoristio je treću za 2:0, a to je bio prvi Raonićev izgubljeni servis-gem na turniru. Ćorić se nije zaustavio na tome, kod prednosti 3:0 s tri je odlična winnera stigao do prednosti 15:40 na servis suparnika te je tada Raonić promašio jedan bekend te je Ćorić stigao do nedostižnih 4:0.

Početkom trećeg seta Ćorić je uspio spasiti tri break-lopte u svom prvom servis-gemu u toj dionici igre, a nakon što je prebrodio malu krizu ponovno je zaigrao mnogo bolje te je ključni break ostvario za prednost 3:2. Do kraja dvoboja naš je igrač čvrsto držao svoj servis za bitnu pobjedu.

Rubljov je do finala stigao pobjedom 4:6, 6:3, 6:4 protiv još jednog Kanađanina, Denisa Šapovalova. Za 22-godišnjeg Moskovljanina to će biti osmo finale u karijeri, a dosad je osvojio pet naslova. Borna je igrao tri puta s Rubljovom i sva tri puta izgubio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.