Bologna i Udinese kvare Dinamov plan?

Foto: EPA

TALIJANSKI insajder Nicolo Schira objavio je da su Bologna i Udinese zainteresirani za Adama Gnezdu Čerina (24), slovenskog reprezentativca i člana Panathinaikosa. Podsjetimo, 30. lipnja pisali smo da bi zagrebački Dinamo rado doveo Gnezdu Čerina, koji je pod izbornikom Matjažom Kekom igrao vrlo važnu ulogu na Europskom prvenstvu.

Dinamu je teško dovesti Gnezdu Čerina jer mu Panathinaikos sprema novi, bogatiji ugovor i uvjete koje bi Dinamo teško pratio, a sada su se u utrku za veznjakom uključili i talijanski prvoligaši, koji bi mogli pokvariti plan modrog kluba. Osobito je važan interes Bologne, hit-kluba prošle sezone koji je osvojio peto mjesto u Serie A te će igrati Ligu prvaka.

Nesumnjivo je privlačnije potpisati za Bolognu i sigurno igrati elitno klupsko natjecanje nego doći u Dinamo koji tek očekuje play-off Lige prvaka. Nije nerealno ni da Gnezda Čerin ostane u Panathinaikosu, iako je poznato da mu je dolazak u Dinamo zanimljiva opcija.

Gnezda Čerin je dvije godine bio na posudbi u Rijeci

Čerin je igrao za Domžale i Nürnberg te na posudbi u Rijeci od 2020. do 2022. godine. Prema Transfermarktu, njemački klub ga je 2022. za 650 tisuća eura prodao Panathinaikosu te je u sezoni 2023./2024. za grčkog velikana odradio 40 utakmica, zabio tri i asistirao za tri pogotka. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 3.5 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.