Bodul: Sturm sam odabrao zbog minutaže, Ajax je samo davao obećanja

"U AJAXU nikad nije mogao pokazati svoj potencijal. Ali pola godine nakon tihog odlaska iz Amsterdama Darko Bodul (22) je u dresu Sturma hit austrijske Bundeslige", piše nizozemski Voetbal International o bivšem mladom hrvatskom nogometnom reprezentativcu.

Bodul sa sedam golova u osam utakmica dijeli prvo mjesto na ljestvici strijelaca austrijskog prvenstva, a zabio je tri gola i u Austrijskom kupu.

"Iznimno sam sretan svojom serijom. Za napadača je jako važno da zabija, a posebno za mene s obzirom da posljednjih godina nisam puno igrao", rekao je Bodul.

Nogometaš rođen u Sarajevu došao je u Ajax 2008., ali je u tri godine dobio vrlo malo prilika.

"U Ajaxu sam uglavnom dobivao obećanja", prisjeća se Bodul.

"Marco van Basten me uveo u prvu momčad, ali sam igrao vrlo malo. A onda je došao Martin Jol kod kojeg sam dobivao još manje prilika. U drugoj polovici prošle sezone sam otišao na posudbu u portugalski Nacional, ali je trener koji me doveo dobio otkaz nakon samo četiri utakmice."

Bodul je ljetos bio blizu potpisa za Lechiju iz Gdanjska, ali je u zadnji trenutak dobio ponudu Sturma.

"Odabrao sam Sturm jer sam znao da ću dobiti minutažu. Osjećam se spremnim i sretan sam zbog povjerenja koje u mene ima trener Franco Foda. Moj je cilj otići u jaču ligu, ali najprije želim uspjeti sa Sturmom", zaključio je Bodul koji nema nijedan nastup za seniorsku hrvatsku reprezentaciju, tako da još uvijek može odabrati igranje za Austriju čije državljanstvo također ima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.