KOVAČEV BAYERN

BOCHUM - BAYERN 1:2 Kovača od ispadanja iz Kupa spasio igrač kojeg se rješava

Screenshot: Twitter

BAYERN je pobijedio Bochum u 2. rundi Kupa Njemačke.

Niko Kovač izveo je izmiješani, ali i dalje vrlo jak sastav na večerašnjem gostovanju kod treće najgore plasirane momčadi u 2. Bundesligi i umalo je doživio katastrofu. Njemački prvak spašavao se u posljednjim minutama susreta i na koncu je prošao dalje u dramatičnoj završnici.

VfL Bochum - Bayern München Live Score

Od prve minute krenuli su u napadu Perišić, Gnabry i Coman, u vezi Goretzka, Tolisso i Thiago, dok su obranu ispred Neuera činili Kimmich, Pavard, Boateng i Davies. Prilično jaka postava za susret protiv trećeg najgoreg drugoligaša, ali unatoč tome, Kovač je strepio do samoga kraja.

Bochum je poveo autogolom Alphonsa Daviesa, mladog Kanađanina kojeg je hrvatski stručnjak s pozicije napadačkog krila spustio na poziciju lijevog beka. Rezultat se nije mijenjao do poluvremena pa je Niko odmah reagirao i na poluvremenu umjesto Perišića, kojeg je ostavio u svlačionici, u igru uveo Roberta Lewandowskog. Ni to nije pomoglo, Bochum se odlično branio, pa su u igru ušli još i Coutinho i Müller.

Domaćin je izdržao gotovo do samog kraja i kad se činilo da će Bayern doživjeti katastrofu, ukazali su se Gnabry i Müller. Prvi je zabio za izjednačenje u 84. minuti na asistenciju Kimmicha, a onda je hrvatskog stručnjaka minutu prije kraja spasio čovjek zbog kojeg se našao na udaru kritika jer ga se želi riješiti. Thomas Müller, senator bavarske svlačionice, pospremio je nekako loptu u mrežu domaćeg vratara Riemanna na Comanovo dodavanje s desne strane, nakon što ga je prethodno prekrasnom dijagonalom proigrao Coutinho.

Istina, Bochum je ostao s desetoricom minutu prije toga kad je Armel Bella Kotcha srušio Mullera u kontri pa bi i u slučaju odlaska u produžetke Bayern odradio posao rutinski i prošao dalje. No ovo što su Kovačevi izabranici večeras pokazali u 80 minuta igre nije baš najbolje izgledalo i može poslužiti kao pravo upozorenje hrvatskom strategu da dosta toga ne valja u njegovoj momčadi u ovom trenutku.

Bayern je tako prošao u drugu rundu Kupa Njemačke teže od očekivanog.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.