TRANSFERI

Bjelica doveo veznjaka: Iskreno, nije mi se svidio na prvu

Foto: NK Osijek

NENAD BJELICA doveo je u NK Osijek 26-godišnjeg veznjaka Petra Brleka. Veznjak stiže u Gradski vrt bez odštete nakon što je raskinuo ugovor s talijanskom Genoom.

Bjelica je Brleka primijetio dok je bio trener poljskog Lech Poznana jer je Brlek u to doba igrao za Wislu Krakow. U gostovanju na HNTV-u Osijekov trener izjavio je kako mu se ovaj igrač nije svidio na prvu.

"Njega sam upoznao dok sam bio trener Spezije. Vidio sam ga s U-21 reprezentacijom. I nije mi se svidio, iskreno, nije mi se svidio. U Poljskoj je došao u Wislu, tamo je igrao sjajno i razvio se u jako modernog igrača koji može igrati na poziciji, desetke, osmice i šestice. Ako ga vratimo na nivo koji je imao u Wisli, onda smo dobili jako veliko pojačanje, siguran sam."

Brlek je bio među najboljim veznjacima poljske Ekstraklase pa je u transferu vrijednom 2.2 milijuna eura u kolovozu 2017. potpisao petogodišnju vjernost Genoi čiji su ga skauti učestalo pratili. Tamo je skupio 7 nastupa u Serie A, no uslijed svih turbulencija s promjenama trenera i sportskih direktora morao je na tri posudbe u nizu.

Prvo se nakratko vratio u Wislu, da bi po isteku te sezone bio usmjeren u švicarski Lugano. Tamo je bio standardan, ponovno zapažen, s respektabilnim ocjenama za svoje prezentacije. baš kao i u talijanskom B ligašu Ascoliju u kojem je također bio neizostavan u najboljem sastavu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.