HNL

Bjelica: Ako možemo reći da smo lani izgubili prvenstvo, onda je razlog bila Gorica

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

NOGOMETAŠI Osijeka bit će domaćini Gorici u utakmici 9. kola Prve HNL. Susret koji započinje u nedjelju u 19:05 na konferenciji za novinare najavili su trener momčadi Nenad Bjelica i veznjak Vedran Jugović.

Bjelica je na početku rekao da je zadovoljan kako je momčad odigrala i utakmicu protiv Lokomotive u prošlom kolu (remi 1:1) i susret u Kupu protiv Bednje, ali da mu je taj ogled otežao situaciju kod standardiziranja momčadi.

Problemi sa sastavljanjem momčadi

"Utakmica u Kupu nam je napravila problem sa slaganjem momčadi. Pokušavamo osposobiti Mihaela Žapera i Laszlu Kleinheislera koji su izašli zbog problema. Imamo još dva i pol dana do utakmice, vidjet ćemo hoće li moći nastupiti. Svi su drugi igrači, izuzev Darka Nejašmića i Mile Škorića te Marka Malenice koji je dobio crveni karton, na dispoziciji. Vjerujem da smo u stanju pružiti dobru partiju i pobijediti u nedjelju", rekao je u uvodu Bjelica, a Jugović dodao:

"Atmosfera je dobra, da bi bila bolja treba nam jedan pozitivan rezultat. Uzmemo li okolnosti u obzir u kojima smo došli do boda kod Lokomotive, s igračem manje, možemo reći da smo uspjeli i taj nam bod može biti poticaj koji okreće situaciju na naš mlin. Dali smo sve od sebe, ali nekad u nogometu ne ide sve kako želiš. Pozitivnim rezultatom ćemo sve vratiti na staro, a vjerujem da će to doći već u nedjelju."

Pobjede donose samopouzdanje

Bjelica je bio govorio da se mora podići samopouzdanje momčadi. Kako to napraviti?

"Pobjedama, samo pobjedama. Tako se najbolje gradi samopouzdanje i vraća vjera u samog sebe. Bilo je vidljivo i u utakmici s Lokomotivom i Bednjom da nam to nedostaje, a golovi i pobjede te vraćaju u osjećaj nepobjedivosti bez obzira na to tko je na drugoj strani. Do toga se dolazi radom i strpljenjem, a strpljivi jesmo i radimo dobro", rekao je Osijekov trener koji je u više navrata tijekom presice govorio o standardiziranju tima.

"Mogu ja standardizirati momčad koliko hoću, ali ozljede i kartoni to remete. Zato svi moraju biti spremni, zato smo i dali šansu igračima u Kupu. Moraju svi biti spremni. Naravno da moramo težiti standardizaciji tima, u svakom slučaju ali ja sam zadovoljan. Trebat će nam svi igrači do kraja ovog dijela sezone", dodao je i nastavio govoriti o napadačkoj filozofiji momčadi:

"Naša filozofija, neovisno o tome igramo li s dva napadača ili jednim centralnim i dva krilna je uvijek ista, pobjeda. Uvijek je želja za pobjedom, neovisno o protivniku i stadionu. Iako to nekad na terenu izgleda drugačije i protivnik igra. Ne vidim puno ekipa u HNL-u koje napadaju kao mi, koja igra tako visoki presing. Svi se povuku na centar ili 60 metara od svog gola i tu čekaju. Tako kako mi napadamo s Ramonom Mierezom, njemu treba takva igra. Naravno da postoji opasnost od kontre, ali to nam daje i mogućnost da smo po osvojenoj lopti blizu suparnikova gola."

Respektira Goricu

"Mijenjamo sustave igre, igrače u sredini i tražimo dobitnu kombinaciju. Slažem se da nam igra kroz sredinu nije bila fluidna, trebali bismo je ubrzati. Ne mislim brže trčati s loptom nego se brže rješavati lopte i tražiti igrača u boljoj poziciji. Previše smo na lopti, ona sporo ide i na tome radimo. Želimo smanjiti broj dodira lopte i težit ćemo poboljšanju naše igre. Nismo ni mi uvijek zadovoljni time kako to izgleda", nastavio je Bjelica pa se okrenuo Gorici.

"Ako analiziramo zadnju sezonu onda smo, ako možemo reći da smo izgubili prvenstvo, izgubili osam bodova od Gorice koji su bili Dinamova prednost u odnosu na Osijek. Neugodna, kvalitetna momčad koja nema pritisak. Zadržali su veliki dio momčadi, najistaknutiji igrač im je Lovrić i na njega ćemo morati obratiti veliku pažnju. On može jednim potezom riješiti utakmicu i morat ćemo ga držati pod kontrolom. Naravno, i druge. Respektiramo Goricu, ali vjerujemo da ako budemo na visini da ćemo doći do pobjede", poručio je Bjelica i odgovorio kojeg će trećeg vratara pozvati u momčad.

"Vidjet ćemo, mladi Sajko bi to mogao biti. Kolić je bolestan, Ježina nije oporavljen, a Malenica ima kartone. Ali i B momčad igra utakmicu. A imamo i Ramona Miereza, može i on poslužiti bude li trebalo", našalio se Bjelica za kraj aludirajući na to da je Mierez u utakmici Kupa protiv Bednje u završnim minutama čuvao mrežu Osijeka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.