Villarreal - Dinamo

Bivši igrač Liverpoola pojačat će Villarreal protiv Dinama

Foto: Getty Images/Gulilver Image

VILLARREALOV lijevi bek Alberto Moreno (28), koji je zbog slomljenih križnih ligamenata koljena propustio dosadašnji dio sezone, vratio se u četvrtak na travnjak odigravši svih 90 minuta u trening-utakmici između prve i rezervne momčadi ovog španjolskog prvoligaša.

Moreno, koji je od 2013. skupio četiri nastupa za Španjolsku, a igrao i za Sevillu te Liverpool, bio je jedan od šestorice ozlijeđenih igrača. 

Villarreal, protivnik zagrebačkog Dinama u četvrtfinalu Europske lige, iskoristio je pauzu zbog reprezentativnih obveza za odigravanje međusobne utakmice u kojoj je prva momčad svladala rezervnu s 5:2 uz tri gola Paca Alcácera (27), donedavnog reprezentativca Španjolske.

Nakon treninga je kolumbijski napadač Carlos Bacca izašao na konferenciju za medije pa rekao kako će im dvoboj s hrvatskim prvakom biti težak, no da njegova momčad želi osvojiti Europsku ligu do čijeg je pehara on već dolazio u dresu Seville.

"Puni smo želje. Sada ćemo igrati protiv Dinama, teškog protivnika. Nitko ga ne vidi kao favorita za osvajanje naslova ali ako uzmete u obzir da je eliminirao Tottenham, jednoga od favorita, i to igrajući dobro i zabivši mu tri gola, jasno je da nam neće biti lako", izjavio je 34-godišnji Bacca. "U ovoj fazi i nadalje sve su utakmice poput finala, zahtjevne su, pa im je potrebno pažljivo pristupiti, razmišljajući samo o onoj idućoj", dodao je.

Bacca je 2014. i 2015. godine osvojio naslov Europske lige sa Sevillom pod vodstvom Unaija Emeryja, aktualnog trenera Villarreala.

Sedmoplasirani Villarreal će iduću utakmicu igrati 3. travnja protiv osmoplasirane Granade, a pet dana kasnije istrčat će na Maksimiru protiv Dinama. Prvi četvrtfinalni susret s hrvatskim prvakom igrat će 8. travnja a uzvrat u Villarrealu, gradiću s 51.000 stanovnika na jugoistoku Španjolske, zakazan je za 15. travnja.

"Četvrtfinalni dvoboj neće biti lagan nama, ali ni Dinamu jer smo se u posljednje vrijeme popravili. Dinamo je veliki protivnik koji ove sezone radi dobre stvari, u svom prvenstvu i Europskoj ligi. Ima odlične igrače, ali mi ćemo se pripremiti. Sada razmišljamo o Granadi, a bit će vremena da se posvetimo Dinamu", izjavio je Bacca.

Villarreal je tri puta ispadao u polufinalu Kupa Uefe i Europske lige, godine 2004. od Valencije, pa 2011. od Porta, a zatim i 2016. od Liverpoola.

Villarreal je bio upao u negativnu rezultatsku seriju iz koje je izašao u posljednja dva tjedna jer je ostvario četiri pobjede zaredom, od čega dvije u prvenstvu, a dvije u Europskoj ligi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.