Bivši europski prvak preuzeo Poljsku: Od danas sam Poljak

Foto: EPA

BIVŠI portugalski izbornik Fernando Santos imenovan je u utorak šefom poljske nogometne reprezentacije na službenoj ceremoniji u Varšavi. "Od danas sam Poljak. Jedan sam od vas, čast mi je svoj trenerski posao nastaviti ovdje", kazao je Santos, dok je predsjednik Poljskog nogometnog saveza (PZPN) Cezary Kulesza rekao: "Izbor je bio težak, ali izabrali smo najbolje. Naš prvi cilj je kvalificirati se na Europsko prvenstvo."

Bivši izbornik Poljske bio pod žestokim kritikama

Novi izbornik će naslijediti Czeslawa Michniewicza, smijenjenog prošli mjesec nakon što je Orlove doveo do osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru, gdje su eliminirani (1:3) od budućeg finalista Francuske. Poljska je završila druga u svojoj skupini, iza kasnijeg prvaka Argentine (0:2), nakon što je pobijedila Saudijsku Arabiju (2:0) i remizirala s Meksikom (0:0).

Jako kritiziranog od tiska u svojoj zemlji zbog poljskog ultradefenzivnog pristupa tijekom turnira, Michniewicza je PZPN također izdvojio zbog "nedostatka vizije o funkcioniranju i budućnosti momčadi".

Santos je bio prvak Europe

Fernando Santos vodio je portugalsku momčad od 2014. do svoje ostavke prošlog mjeseca nakon šokantnog poraza 0:1 u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva od Maroka. Santos je donio Portugalu njegov prvi veliki naslov, onaj europskog prvaka 2016. u Francuskoj, a zatim je osvojio Ligu nacija 2019. kod kuće. Međutim, njegov mandat bio je pokvaren ispadanjem u nokaut-rundama Svjetskog prvenstva 2018. i Eura 2020.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.