BILIĆ LOVI PREMIERSHIP

Bilićev konkurent neočekivano kiksao, u zadnjem kolu odluka tko će u Premiership

Foto: Getty Images

STOKE CITY pobijedio je Brentford 1:0 u 45. kolu Championshipa i tako pomogao West Bromwich Albionu i Slavenu Biliću. Gol odluke zabio je Lee Gregory u 38. minuti.

Naime, pobjedom su gosti imali priliku pobjeći na dva boda prednosti u odnosu na WBA i kolo prije kraja zauzeti drugo mjesto koje izravno vodi u Premiership, međutim, porazom su ostali treći i u posljednje kolo za četiri dana Bilić ulazi s bodom prednosti.

WBA i Bilić u srijedu igraju za plasman u Premiership

WBA dočekuje QPR, a Brentford Barnsley i u slučaju da Bilićeva momčad pobijedi, ući će u Premiership s drugog mjesta nakon što je Leeds United već osigurao izravan plasman, a današnjim porazom Brentforda i osvajanje Championshipa.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Brentfordova strašna serija došla kraju

Brentford je nakon korona pauze igrao u fenomenalnoj formi. Imao je osam uzastopnih pobjeda, odnosno devet utakmica u nizu bez poraza. Posljednji put, prije Stokea, izgubio je 20. veljače od Lutona 2:1.

Stoke je iznenađujućom pobjedom omogućio Slavenu Biliću i WBA-u da ponovno sami odlučuju o svojoj sudbini nakon što se bivši hrvatski izbornik, barem u medijskom istupu, gotovo pomirio s tim da će završiti treći te ići u doigravanje za preostalu poziciju koja vodi u elitni rang.

Podsjetimo, WBA je u petak izgubio od Huddersfielda 2:1 i tako zakomplicirao osvajanje tog toliko željenog drugog mjesta.

Bilić nakon jučerašnjeg poraza: Pa što ako ne budemo drugi?

Bilić je nakon utakmice ovako govorio:

"Pa što ako ne budemo drugi? Moramo se pripremiti za utakmicu s QPR-om i play-off. Teško je pričati o onome što se dogodilo večeras, ali na kraju dana imamo samo dvije opcije. Možemo tugovati ili prihvatiti drugu šansu koju imamo", rekao je Bilić pa dodao:

"Jesmo li pravi muškarci? Jesmo li prava momčad? Jesmo li pravi karakteri? Ili samo dobri kad sve ide kako treba? To moramo saznati kroz utakmice koje dolaze."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.