Guardiola izgubio veliku bitku pa kreće u novi šoping

Foto: Guliver Image/Getty Images

PEP GUARDIOLA razočaran je što nije uspio dovesti Virgila van Dijka. Nizozemskog reprezentativca oteo mu je Liverpool svjetskim rekordom za jednom braniča (85 milijuna eura). 
 
Van Dijk je bio prvi Guardiolin izbor za pojačanje u obrani, a sada se trener Manchester Cityja okreće alternativama. 
 
Izvjesno je da će u siječnju u Manchester stići Inigo Martinez iz Real Sociedada. City je spreman platiti 30 milijuna eura, koliko iznosi otkupna klauzula u ugovoru 26-godišnjeg braniča sa Sociedadom.
 

 
Druga opcija je Jonny Evans, nekadašnji nogometaš Manchester Uniteda. Evans ne želi produžiti ugovor s West Bromwich Albionom u kojem je od 2015. godine i želi se vratiti u Manchester, ali ne u United za koji je odigrao čak 198 utakmica. City ga je već pokušao dovesti, ali je WBA tražio 35 milijuna eura. Sada će, nakon iskazanog nezadovoljstva samog igrača, vjerojatno prihvatiti i manju ponudu.
 

 
Guardiola, koji je u Cityju od prošle godine, doveo je već 17 igrača i na njih potrošio 460 milijuna eura. S Martinezom i Evansom, ako ih dovede obojicu, preskočit će granicu od pola milijarde eura potrošenih na pojačanja.
 
Manchester City ove sezone dominira engleskim nogometom, sinoć je trijumfom 1:0 protiv Newcastlea upisao 18. pobjedu zaredom i prvom pratitelju u Premierligi bježi ogromnih 15 bodova.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.