FORMULA 1

Berger: Schumacher ili Hamilton? Senna je bio bolji od obojice

Foto: Getty Imagees/Guliver Image

NAKON što se Lewis Hamilton pretprošlog vikenda na Nürburgringu izjednačio s Michaelom Schumacherom po broju pobjeda (91) u krugovima vezanim za Formulu 1, povela se rasprava tko je veći, Schumacher ili Hamilton.

Mišljenja su dali brojni stručnjaci i bivši vozači, a zadnji koji se oglasio o toj temi je Gerhard Berger, nekadašnji momčadski kolega Ayrtona Senne u McLaren-Hondi. Austrijanca su pitali tko je bolji po njegovu mišljenju, a 61-godišnjak je bez razmišljanja odgovorio:

"Za mene je Ayrton Senna bio i ostao najbolji vozač u povijesti. Iz prve ruke sam gledao svu trojicu, ali nitko nije vozio kao Ayrton. Lewis je fantastičan i apsolutno zasluženo dobiva sve pohvale. Volio bih da je Michael ostao statistički najbolji zbog tako tragične sudbine koju je doživio, ali mislim da ne možemo reći tko je bolji od njih dvojice. Senna je bio najveći", rekao je Berger i dodao:

"Ayrton bi sigurno osvojio još nekoliko titula jer je bio u odličnoj formi, ali je nažalost otišao prerano. Nitko nije vozio bolid kao on".

Ayrton Senna osvojio je tri naslova svjetskog prvaka (1998., 1990. i 1991.), a u karijeri je upisao 41 Grand Prix pobjedu. Poginuo je 1. svibnja 1994. godine na utrci u Imoli u dobi od 34 godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.